Play-off FedEx Cupu nejlépe odstartoval Spieth

PGA TOUR
Play-off FedEx Cupu nejlépe odstartoval Spieth

Turnajem FedEx St. Jude Championship odstartovalo i letošní play-off FedEx Cupu. Nejlépe do něj odstartoval Jordan Spieth, který v prvním kole nechyboval a po pěti birdie a jednom eaglu se usadil v čele leaderboardu. 


Na obrázku můžeme vidět čelo a dno. Samozřejmě obrazně řečeno. Jordan Spieth nasázel pět birdie, přidal eagle a je v čele prvního turnaje play-off FedEx Cupu. To Justin Rose na FedEx St. Jude Championship ideálně rozhodně neodstartoval.

Třikrát sice zaskóroval, kromě double-bogey ze tříparové osmičky ale zapsal dalších sedm bogey a s +6 je na poslední sedmdesáté pozici. Příliš dobře neodstartoval ani dosavadní lídr FedEx Cupu Jon Rahm (+3), kolo nad par na úvod zahráli také Tyrrell Hatton, Viktor Hovland či Sam Burns.

Druhý muž průběžného pořadí Scottie Scheffler zahrál na úvod tři rány pod par a dělí patnáctou pozici. Na stejném místě je také Rory McIlroy, který začal chybou na jedenáctce, vše ale napravil ještě v průběhu první devítky.

Na patnáctce zahrál birdie, o jamku později už se radoval z eaglu. Další birdie si připsal na trojce a šestce, následně ale dvě rány ztratil. Díky birdie ze závěrečné devítky je ale ve hře o titul.

Kromě Spietha je na předních příčkách leaderboardu Tom Kim (-6), Emiliano Grillo a Collin Morikawa (oba -5) či Tommy Fleetwood, Lucas Glover či Xander Schauffele (všichni -4).