Glover opět po týdnu bojuje o vítězství, Spieth ztrácí jedinou ránu

PGA TOUR
Glover opět po týdnu bojuje o vítězství, Spieth ztrácí jedinou ránu

Lucas Glover opět po týdnu může bojovat o vítězství. Po triumfu na Wyndham Championship je ve vedení i po dvou kolech prvního play-off turnaje FedEx Cupu.


Po Wyndham Championship je nestárnoucí Lucas Glover ve hře o titul i na FedEx St. Jude Championship. Třiačtyřicetiletý hráč ve druhém kole v tropických podmínkách nechyboval, připsal čtyři birdie a jeden eagle a dostal se o ránu před Jordana Spietha.

Pokud by Glover turnaj skutečně vyhrál, dostal by se až na třetí místo v průběžném pořadí FedEx Cupu. A pokud by vše zůstalo na svém místě, do čela by se posunul Scottie Scheffler. Ten je s -7 podobně jako Rory McIlroy nebo Adam Hadwin na děleném osmém místě, to současný lídr Jon Rahm hraje jen v paru.

Zpět ale k předním příčkám. Jordan Spieth po bezchybném úvodu čtyřikrát chyboval, zapsal ale šest birdie a dnes půjde v posledním flightu společně s Gloverem. Tuto šanci naopak nevyužil Tommy Fleetwood. Zopakoval kolo za 66 ran, ale závěrečné bogey jej musí mrzet.

Dvě rány od čela najdeme také Emiliana Grilla, Toma Kima, Sungjae Ima a Trevora Moorea. I dnes nás tak čeká velmi zajímavá podívaná.