Glover odolal tlaku největších hvězd a po další výhře je čtvrtým mužem FedEx Cupu

PGA TOUR
Glover odolal tlaku největších hvězd a po další výhře je čtvrtým mužem FedEx Cupu

Tlačili se na něj Tommy Fleetwood, Rory McIlroy a především Patrick Cantlay. Zkušený Američan Lucas Glover ale tlak ustál perfektně a po druhém triumfu v řadě se posunul už na čtvrté místo žebříčku FedEx Cupu. 


Lucas Glover převzal na FedEx St. Jude Championship vedení po druhém kole a už jej nepustil. Ve finálové rundě přitom musel čelit obrovskému tlaku. Perfektně zahrál Rory McIlroy a po pěti birdie se dostal na skóre -14.

Jen dvě rány upsal Tommy Fleetwood. Pokud by ve finále dodržel svých obligátních 66 ran, zvítězil by. Takto ztratil na nejlepší opět jednu ránu. Glover odehrál jednoznačně své nejnudnější kolo v turnaji.

Po birdie na trojce chyboval na jamce číslo čtrnáct, ránu i ale vzal zpět na pětiparové šestnáctce, na které v pátek zapsal eagle. Díky tomuto zásahu se probojoval do play-off, neboť finálové kolo naprosto ovládl Patrick Cantlay. Nasázel šest birdie, ani jednou nezaváhal a svého staršího krajana tak vyzval v play-off. 

Rozhodlo se ihned na osmnáctce a prakticky bylo jasno už po odpalu. Cantlay poslal míček do vody, Glover na fairway a tuto výhodu si třiačtyřicetiletý hráč udržel až do konce. Lucas Glover tak ovládl druhý turnaj v řadě a v pořadí FedEx Cupu se posunul už na čtvrtou pozici.

Díky skvělému finiši zůstává třetí Rory McIlroy, první příčku udržel Jon Rahm, kterému ale na paty dýchá Scottie Scheffler.