Z turnaje odjíždím unavená, ale s dobrým pocitem, zhodnotila šestapadesátou pozici Davidson Spilková

Klára Spilková
Z turnaje odjíždím unavená, ale s dobrým pocitem, zhodnotila šestapadesátou pozici Davidson Spilková

Pro Kláru Davidson Spilkovou to byl pátý velký turnaj v řadě a celkem strávila dva měsíce na cestách mimo domov. Přesto se na největším evropském majoru AIG Women’s Open mezi světovou elitou neztratila. Díky solidnímu skóre v posledním kole se na hřišti Walton Heath v anglickém Surrey dokázala posunout až do šesté desítky konečného pořadí a za sebou nechala řadu velkých jmen.


„Chyby se stanou, pár jsem jich udělala a pár ran ztratila, ale na druhou stranu jsem zase pár jamek dokázala zachránit. Golf je takový a kolikrát spravedlivý. Klíč k úspěchu je vždy v konzistenci a ta mi ve třetím kole chyběla. Dnešní finálové kolo bylo asi za celý týden to nejtěžší. Hrály jsme nejdelší variantu hřiště a výsledek kola se dvěma ranami nad par beru jako solidní. I díky tomu jsem se posunula výsledkovou listinou nahoru. Vím, že mám na víc, ale beru to tak, jak to je,“ sdělila po dohraném finálovém kole z Anglie hráčka.

Do turnaje vstoupila Davidson Spilková ve velkém stylu a čtvrteční kolo za 71 ran (−1) pro ni znamenalo dělenou 19. pozici. Ve druhém a třetím kole se však nevyvarovala chyb a ke svému skóre si připsala dohromady pět ran nad par. To pro ni po sobotním kole znamenalo propad až na dělené 61. místo. Pod par hřiště se nedokázala dostat ani v nedělním kole, nicméně si konzistentní hrou a výsledkem 74 ran (+2) dokázala celkově polepšit a posunout se až na konečnou dělenou 56. příčku.

„Z turnaje odjíždím unavená, ale s dobrým pocitem. Jsem ráda, že jsem dokázala projít cutem a odehrát všechna čtyři kola. Majory jsem dlouho nehrála a je to znát. Je to vždy pro všechny za celý rok ta největší zkouška. I když vím, že na to mám, tak bych podobných turnajů potřebovala odehrát co nejvíc, abych nasbírala víc zkušeností a věděla, jak si umět v jaké situaci lépe poradit,“ zhodnotila svůj výkon Davidson Spilková.

Po britském majoru čeká Davidson Spilkovou dvoutýdenní pauza na načerpání sil. Oproti původnímu plánu tak vynechá následující turnaj ISPS HANDA World Invitational, který se hraje společně s muži z DP World Tour.

„Nakonec jsme se s týmem rozhodli, že příští týden v Severním Irsku hrát nebudu. Po fyzické stránce by to nebyl problém, ale potřebuji si odpočinout psychicky. Přece jenom pět čtyřkolových turnajů v řadě, a z toho dva majory, je hodně. Je to znát na koncentraci a vede to ke zbytečným chybám. Stále se něco učím, i to, že někdy méně může být více. Chci být hlavně na Irsko, kde obhajuji vítězství, na následný turnaj v Nizozemsku a na závěr sezony co nejlépe připravená,“ nastínila svůj nejbližší program profesionálka.

Podle vlastních slov hráčky bylo britské mistrovství, pořádané nedaleko Londýna, nejen letošní největší herní zkouškou, ale také jedním z nejkrásnějších turnajů její dosavadní kariéry.

„Letošní Women’s Open bylo jedním z nejlepších a nejkrásnějších turnajů, jaké jsem kdy zažila. Prodalo se přes 50 000 vstupenek a od cvičných kol nás provázela spousta diváků. Dnes zde bylo úplně plno, skoro jako když jsem se kdysi byla sama podívat na mužské The Open. Nádherné hřiště, skvěle zvolené jamky, neuvěřitelná atmosféra a pro každého obrovský zážitek,“ popsala své dojmy z turnaje Spilková.