Hovland rozstřílel Olympii a po rekordu hřiště získal pátý titul

PGA TOUR
Hovland rozstřílel Olympii a po rekordu hřiště získal pátý titul

Viktor Hovland na druhé devítce finálového kola BMW Championship naprosto explodoval, díky sedmi zásahům vytvořil nový rekord hřiště a získal svůj pátý titul na okruhu PGA Tour. 


Viktor Hovland zahrál finále BMW Championship naprosto nevídaným způsobem. První devítku odstartoval třemi birdie z úvodních pěti jamek, po bogey na sedmičce, kde přitom v předchozích dvou dnech skóroval, se ale nezdálo, že by mohl do boje o titul zasáhnout.

Jenže druhou devítku neuvěřitelně rozstřílel. Zapsal jedinou čtyřku, na pětiparové patnáctce tedy zahrál birdie. Na všech šesti čtyřparech zaskóroval, jen na dvou tříparech birdie nezahrál.

Pro titul si ale došel s naprostou jistotou. Ve finále zahrál na Olympia Fields Country Club 61 ran a překonal rekord hřiště, který přitom teprve v pátek vytvořil Max Homa. Ten nakonec dělí pátou pozici, na Hovlanda ztratil šest ran.

Stejně dopadl i Brian Harman, lépe si vedl pouze Rory McIlroy (-12) a duo Matt Fitzpatrick - Scottie Scheffler (oba -15). 

Zpět k norské superhvězdě. Viktor Hovland si došel pro pátý titul na okruhu PGA Tour a do finále FedEx Cupu půjde z druhé pozice. Na skóre -10 se při Tour Championsip může těšit Scottie Scheffler, Jon Rahm se propadl až za Roryho McIlroye na čtvrté místo.