Jiří Zuska má za sebou úvodní devítku Czech Masters 2023. Jaká byla?

Jiří Zuska
Jiří Zuska má za sebou úvodní devítku Czech Masters 2023. Jaká byla?

Turnaj D+D Real Czech Masters sice hraje Jiří Zuska již popáté, ovšem poprvé v pozici profesionála. Za sebou má čtyřiadvacetiletý rodák z Kounova úvodní devítku. Jak se mu podařila?


Hned na úvod můžeme říci, že první devítku zahrál čtyřiadvacetiletý český golfista v paru. Po šesti jamkách nicméně určitě myslel na lepší výsledek. Hned na jedničce si Zuska vypracoval šanci na birdie po dělovém drivu, pětipar ale ke skórování nevyužil, neboť druhou ránu zatáhl doleva a putt do birdie mu ideálně nevyšel.

Nejdelší drive měl Zuska i na dvojce, opakoval se ale scénář z jedničky - tedy dva putty a par. I na tříparové trojce zasáhl Zuska green, i zde ale po dvou puttech zapsal par. Zlom přišel na čtyřparové čtyřce.

Po dalším vynikajícím drivu tentokrát green netrefil, foregreen mu ale paradoxně pomohl. Jedním puttem ukončil čekání na birdie a posunul se na -1. Na pětce přišel první problém s drivem, z bunkeru se ale Zuska výborně vyhrál a po dvou puttech z toho byl opět par.

Na krátké čtyřparové šestce se dostal rodák z Kounova první ranou velmi blízko ke greenu, krátkou přihrávku zvládl perfektně a po jednom puttu se posunul na -2. Jenže od sedmičky začaly problémy.

Zuska byl mezi holemi, nakonec zřejmě vybral šestku železo a to se neukázalo jako správná volba. Jamku mírně přepálil, a ačkoliv se na green dostal, výsledkem byl trojputt a první bogey v turnaji.

Na osmičce svůj drive zatáhl doprava a pro jistotu dokonce hrál provizi. Míček se našel, z těžké pozice ale zamířil opět do roughu. Po dvou puttech z toho bylo bogey a návrat na even par. Poslední jamka úvodní devítky kopírovala většinu těch předchozích. Vynikající putt, green v regulaci, ale znovu dva putty.

Jiří Zuska tak první devítku v pozici profesionála na DP World Tour obešel v paru. Zaznamenal dvě bogey a dvě birdie, trefil sedm greenů v regulaci a pět fairwayí. Největší trápení ale zažil s putterem, neboť na devět jamek potřeboval sedmnáct puttů.