Zuska stejně jako světové hvězdy na úvod za -1. Putty nepadaly, snad se to zítra zlepší, řekl po úvodní rundě

Jiří Zuska
Zuska stejně jako světové hvězdy na úvod za -1. Putty nepadaly, snad se to zítra zlepší, řekl po úvodní rundě

Jiří Zuska má za sebou úvodní kolo D+D Real Czech Masters 2023. Potvrdil roli nejlepšího českého hráče, ovšem v případě, že bude chtít hrát i o víkendu, bude muset zítra své skóre vylepšit. 


Jiří Zuska odstartoval Czech Masters 2023 za -1, což v současné chvíli znamená dělené 74. místo. Stejně na úvod zahrály i hvězdy světového golfu, Pádraig Harrington, Francesco Molinari, Shane Lowry nebo kapitán evropského výběru pro Ryder Cup Luke Donald.

Ti všichni se zítra budou muset zlepšit. Tedy za předpokladu, že si chtějí zahrát soutěžní golf i o víkendu. Zuska v rozhovoru po prvním kole, ve kterém zaznamenal tři birdie a dvě bogey, moc dobře věděl, na čem je třeba do zítřejšího ranního kola zapracovat.

"Moc mi to neputtovalo, ale dařilo se mi nedělat moc chyb, těch jsem se vyvaroval. Moc tam toho ale nespadlo, snad zítra," uvedl Zuska na úvod. Drivy a přihrávky jej podržely, na greenech se ale čtyřiadvacetiletý golfista skutečně trápil.

Dvě nečekané chyby na sedmičce a osmičce jej ale z míry nijak nevyvedly. "Na sedmičce a osmičce jsem zahrál dvě bogey v řadě, ale nebral jsem to tak, že by mě to nějak rozhodilo," hodnotil dále Zuska, který byl se svým kolem více méně spokojen. A jak se mu hrálo po boku trojnásobného major šampiona Pádraiga Harringtona?

"S Pádraigem jsme prohodili pár slov, je to pohodový chlapík a hrálo se mi s ním dobře," dodal český zástupce v turnaji. Pro Jiřího Zusku odstartuje druhé kolo zítra v 8:20 z jamky číslo 10. V tomto případě by mohl využít počasí, neboť v odpoledních hodinách by na Albatross mohla dorazit silná bouřka.