Välimäki vyrovnal rekord hřiště, na úvod Czech Masters zářili Němci. Čeští golfisté potřebují na cut zlepšení

D+D Real Czech Masters
Välimäki vyrovnal rekord hřiště, na úvod Czech Masters zářili Němci. Čeští golfisté potřebují na cut zlepšení

První kolo D+D Real Czech Masters nejlépe zvládl Fin Sämi Välimäki, jenž nasázel devět birdie a vyrovnal rekord Albatrossu. Skvěle si vedli také němečtí golfisté, to domácí zástupci budou v pátek potřebovat výrazné zlepšení.


Místy až brutální horko paradoxně nejvíce sedělo finskému golfistovi. Sämi Välimäki nasázel devět birdie, přidal devět parů a vyrovnal rekord Albatrossu. Sedm ran upsalo hned pět hráčů, mezi nimi najdeme třeba Dána Nicolaie Hojgaarda či Němce Maxe Schmitta.

Právě německým golfistům se úvod D+D Real Czech Masters dařilo nejvíce. Cutem by aktuálně prošlo devět německých hráčů, jedenáct hraje pod parem Albatrossu a hned pět se jich nachází v TOP 11.

Co se největších hvězd týče, nejlépe začal jednoznačně Robert MacIntyre. I když především na začáku druhé devítky měl mírné obtíže s krátkou hrou, díky šesti birdie je dělený sedmý. Stejně zahráli také Edoardo Molinari či Yannik Paul.

Výborný vstup do turnaje má za sebou také Adrian Meronk, ten sice třikrát chyboval, k tomu ale přidal osm birdie. Victor Perez hraje čtyři pod, Rafa Cabrera-Bello tři.

Z českých hráčů je pod parem Albatrossu pouze Jiří Zuska, s výsledkem -1 bude zítra bojovat o cut. Stejně tak hlavní hvězdy turnaje, tedy Luke Donald, Pádraig Harrington, Francesco Molinari či Shane Lowry.

V paru zahrál slovenský amatér René Bergendi, na stejném skóre najdeme i Jazze Janewattananonda, Rosse Fishera či Andyho Sullivana.

Šimon Zach zaznamenal hned pět birdie, přesto je s výsledkem +1 dělený 118. Čerstvě čtrnáctiletý Louis Klein, Aleš Kořínek a David Tomi jsou s +2 na dělené 132. pozici, Jan Cafourek, Rory Sabbatini a Filip Mrůzek ztratili čtyři rány, Jakub Hejlek po vynikajícím startu (-2 po šesti jamkách) pět ran a slovenské duo Sebastian Vida - Matěj Babič dokonce osm.