Zuska vylepšil své skóre o pět ran a víkend jej nemine. Zahraje si s Molinarim?

D+D Real Czech Masters
Zuska vylepšil své skóre o pět ran a víkend jej nemine. Zahraje si s Molinarim?

Jiří Zuska má za sebou vynikající druhé kolo D+D Real Czech Masters. I dnes se čtyřiadvacetiletý golfista vyvaroval chyb, zapsal jediné bogey a po šesti zásazích mu aktuálně patří dělená sedmnáctá příčka. 


S prvním kolem byl Jiří Zuska spokojený, jediné, co scházelo k lepšímu skóre, byly proměněné putty. To se ovšem dnes změnilo. Zuska nasázel šest birdie, skórovat dokázal hned na třech pětiparech, a z míry ho nevyvedla ani chybička na tříparové šestnáctce, kde na úvod trefil vodu, ovšem po skvělém dropu zachránil alespoň bogey.

Vynikající putt předvedl čtyřiadvacetiletý profesionál na čtyřce, po něm následoval posun už na -5. Poslední zásah zaznamenal Zuska na šestce. Dělový drive sice skončil v bunkeru, po parádní příhře ale opět následoval jediný putt.

Na sedmičce se Zuska tentokrát vyvaroval trojputtu, a ačkoliv na osmičce zatáhl svůj drive doleva a green v regulaci netrefil, jedním puttem se před posledním pětiparem uklidnil. Devítku sice jako jedinou z pětiparových jamek v průběhu druhého kola ke skórování nevyužil, ovšem bezpečným parem ukončil své vynikající páteční dopoledne.

Jiří Zuska tak jako jediný český zástupce projde na D+D Real Czech Masters cutem, navíc s poměrně slušnou šancí na dobré umístění. Aktuálně patří Zuskovi dělená sedmnáctá pozice a je možné, že Moving day absolvuje po boku Francesca Molinariho. Ten je totiž po páteční rundě na skóre -6, přičemž i on dnes zahrál pět ran pod par Albatrossu.

"To by bylo skvělé. A jestli to tak bude, tak se budu těšit," řekl na tuto možnost Zuska.