Morikawa a Bradley rozstříleli East Lake a přehnali se přes Schefflera

PGA TOUR
Morikawa a Bradley rozstříleli East Lake a přehnali se přes Schefflera

Keegan Bradley, Collin Morikawa a Viktor Hovland, to je trojice lídrů po prvním kole Tour Championship. Dosavadní lídr FedEx Cupu Scottie Scheffler začal báječně, ale vaz mu ve čtvrtek zlomila patnáctka. 


Scottie Scheffler jako dosavadní lídr FedEx Cupu začal Tour Championship se skóre -10 a po šesti jamkách úvodního kola se nezdálo, že by měl před sebe někoho pustit. Ovšem od jedenáctky do patnáctky přišla ztráta pěti ran a také vedení.

Nejhůře dopadl na patnáctce, kde trefil vodu, neproměnil krátký putt a přišel hned o tři rány. Náladu si mírně vylepšil alespoň zásahem na sedmnáctce, i tak ale do druhého kola půjde se ztrátou jedné rány.

Zopakuje si souboj s Viktorem Hovlandem, který neudělal jedinou chybu, ale skórovat dokázal jen dvakrát. Tuto dvojici naprosto přejeli Keegan Bradley a Collin Morikawa. Bradley začínal se skóre -3, po sedmi birdie je ale v děleném vedení.

Morikawa měl startovní pozici ještě horší, kromě sedmi birdie ale na pětiparové šestce trefil eagle a byl jen jednu ránu od vyrovnání rekordu hřiště. Před šestnácti lety zde zahrál -10 Zach Johnson.

Jen tři rány od lídrů najdeme Roryho McIlroye. Ten si přitom na začátku týdne přivodil doma zranění zad a nebylo jasné, zda bude vůbec startovat. Po úvodní devítce za +2 začal konečně skórovat, první kolo ale v East Lake obešel v paru. Z Evropanů si na úvod vedl nejlépe Tyrrell Hatton (-6 bez jediného zaváhání), ránu dne si připsal Rakušan Sepp Straka, jenž na čtyřparové čtrnáctce trefil hole-out do eaglu.