Větší uvolněnost na greenech. To je návod pro další dva dny, hodnotil páteční kolo spokojený Zuska

Jiří Zuska
Větší uvolněnost na greenech. To je návod pro další dva dny, hodnotil páteční kolo spokojený Zuska

Nečekaně se ve hře o cut objevil David Tomi, po ztrátě čtyř ran z předposlední jamky je ale jasné, že z českých hráčů do víkendových kol projde pouze Jiří Zuska. Jak náš aktuálně nejlepší golfista hodnotil svou páteční rundu?


Jiří Zuska měl úsměv na tváři už po včerejším prvním kole. K dokonalosti scházelo jen více proměněných puttů. Něco takového si nechal na dnešní druhé kolo, díky kterému se aktuálně posunul do elitní dvacítky D+D Real Czech Masters.

"Musím říct, že dnes to šlo. Přišlo mi, že jsem hrál podobně jako včera, ale tentokrát jsem proměnil více puttů. A zase to bylo takové bezstresové, cut je skvělý, z toho mám radost," hodnotil úvodem čtyřiadvacetiletý rodák z Kounova. "Na greenech jsem byl uvolněnější, to mi asi pomohlo k tomu, aby to tam začalo padat. Včera jsem asi příliš tlačil, dnes jsem to nechal plynout," pokračoval.

Skvěle si vedl především na pětiparech, skóroval hned na třech ze čtyř, k čemuž dopomohly i povětrnostní podmínky. "Pětipary se mi dost povedly, na všech byl příjemný vítr a byly dosažitelné druhou ranou," soudil Zuska, který si ale na vítr musel v závěru kola dávat pozor.

"Hodně začalo foukat na konci, tak poslední tři jamky. Takže jsem se jen soustředil, abych míček nehrál příliš vysoko," podotkl. Během celého kola byl ale opět velmi klidný a nerozhodila jej ani chyba na tříparové šestnáctce, která v minulosti zmařila několik českých snů na víkend. "Celou dobu jsem byl klidný, ani zádrhel na šestnáctce mě nerozhodil. Na to jsem pyšný. Hrál jsem pořád to svoje."

A vystresovat se nenechal ani faktem, že na čtyřparové pětce přijel rozhodčí a upozornil hráče na pomalejší hru. Flight se dostal následující tři jamky pod stopky, ale Zusku ani tento moment nijak nevykolejil. "Pod stopky? To mi tak nějak bylo jedno, jen jsem zrychlil chůzi. O víc jsem se nestaral," doplnil.