Druhé kolo se i přes průtrž mračen dohrálo. Vede Björk, Wallace vyrovnal rekord hřiště

D+D Real Czech Masters
Druhé kolo se i přes průtrž mračen dohrálo. Vede Björk, Wallace vyrovnal rekord hřiště

Druhé kolo D+D Real Czech Masters se i přes zhruba hodinovou průtrž mračen dohrálo. Vede Alexander Björk, rekord Albatrossu vyrovnal Matt Wallace, a ačkoliv Luke Donald srdnatě bojoval, cutem o ránu neprošel.


Druhé kolo bylo zhruba v polovině přerušeno na asi hodinu kvůli průtrži mračen. V té době už ale měl dohráno jediný český zástupce, který prošel cutem, tedy Jiří Zuska. Po dvou kolech hraje za -6 a zítra jej čeká společný flight s Francouzem Victorem Dubuissonem.

V čele D+D Real Czech Masters se před Moving day nachází Švéd Alexander Björk, který stále nechyboval a s -13 půjde do sobotní rundy s náskokem jedné rány na Nicolaie Hojgaarda, který dnes taktéž chybu neudělal.

Třetí pozici dělí lídr po prvním kole Sämi Välimäki a Angličan Matt Wallace, který trefil sedm birdie, jeden eagle a den po výkonu finského hráče vyrovnal rekord Albatrossu.

Cutem bez potíží prošli také Adrian Meronk a Victor Perez (oba -8) a také Francesco Molinari (-6), Pádraig Harrington, Thorbjorn Olesen a Robert MacIntyre (všichni -5). Skvěle si stále vedou němečtí hráči a v TOP 15 jich najdeme hned šest. 

Mimo hru jsou naopak Shane Lowry, Max Kieffer, Rafa Cabrera-Bello, Rory Sabbatini, Nicolas Colsaerts, Hao-Tong Li a také kapitán evropského týmu pro Ryder Cup Luke Donald.

Ten přitom nebyl daleko od pokračování. Po špatné úvodní devítce, kdy ani jednou nezaskóroval a na čtyřce ztratil, se zvedl a předvedl vynikající výkon, po třech birdie mu ale jeden zásah stále scházel.

Mimo hru je také slovenský amatér René Bergendi. Po třech bogey na úvodní devítce se zdálo velmi nepravděpodobné, že by mohl útočit na cut. Na té druhé se ale rozjel senzačně, páté birdie zaznamenal na sedmnáctce, ale na pokračování potřeboval na osmnáctce eagle. Zkusil to, ale výsledkem bylo double-bogey.