Hovland parádní sérií dorovnal Morikawu, Scheffler tentokrát bez chyby

PGA TOUR
Hovland parádní sérií dorovnal Morikawu, Scheffler tentokrát bez chyby

Viktor Hovland potřetí za sebou na Tour Championship se světovou jedničkou hrát nebude. Scottie Scheffler se sice tentokrát chyb vyvaroval, ale norská hvězda svým výkonem dorovnala vedoucího Collina Morikawu. 


Scottie Scheffler se tentokrát jakýchkoliv chyb vyvaroval. Trefil pět birdie a po dvou kolech závěrečného turnaje letošního ročníku FedEx Cupu je na samostatné třetí pozici. Jen tři údery upsal Keegan Bradley a po skvostném úvodu se propadl na čtvrtou příčku. Oba tak čeká v rámci Moving day společný flight.

Současnými lídry turnaje i celého FedEx Cupu jsou Collin Morikawa a Viktor Hovland. Američan byl i ve druhém kole bezchybný, zasáhl šestnáct z osmnácti greenů v regulaci a po šesti birdie se dostal na skóre -16.

To Viktor Hovland na East Lake poprvé chyboval, ovšem bogey ze čtyřparové sedmičky napravil sedmi birdie. Za zmínku stojí především čtyři birdie v řadě od dvanáctky do patnáctky a fakt, že oproti Morikawovi potřeboval o čtyři putty méně (26).

Do dvouciferných čísel se po dvou kolech dostalo hned sedm golfistů, kromě zmíněné čtveřice také Jon Rahm a Xander Schauffele (oba -12) a také Rory McIlroy, jenž srdnatě bojuje s nepříjemným zraněním zad.

Zdá se nicméně, že při odpalech mu záda žádné potíže nedělají. Po dvou kolech je v délce drivů na druhé pozici, lépe je na tom pouze světová jednička Scottie Scheffler, konkrétně o necelé tři yardy. 

Za ránu dne můžeme považovat eagle Tonyho Finaua z pětiparové šestky, respektive jeho parádní pokus o albatros. Zmínit ale musíme také birdie Sungjae Ima z osmnáctky. Docílil ho totiž po zásahu špatné vedlejší fairwaye.