Zuska na okamžik dělil vedení na Czech Masters. Po dalším výborném výkonu je pět ran od lídrů

D+D Real Czech Masters
Zuska na okamžik dělil vedení na Czech Masters. Po dalším výborném výkonu je pět ran od lídrů

Dva noví rekordmani Albatrossu, tedy Sämi Välimäki a Matt Wallace půjdou do finálového kola D+D Real Czech Masters z první pozice. Tu na okamžik dělil také Jiří Zuska a po dalším výborném představení dělí čtrnáctou příčku.


Jiří Zuska začal i třetí kolo skvostně a hned na jedničce a dvojce zaskóroval. „Skvělý start, který mi dal určité tempo. Dokázal jsem na to navázat, takže to určitě pomohlo,“ hodnotil Zuska povedený úvod.

Další birdie přidal po skvělé ráně z bunkeru na pětce a od devítky do jedenáctky využil dva pětipary a jeden čtyřpar. „Na jedenáctce to byl dost dlouhý putt, to byl pro mě pěkný bonus. Čtyřpary jsou vždycky takový malý bonus, snažím se soustředit především na pětipary, kde chci skórovat,“ podotkl Zuska.

Díky tomu se posunul na -12 a v jednom okamžiku byl v děleném vedení. Velmi podobně hrál opět Francesco Molinari, i on v té chvíli vedl.

Oběma hráčům ale závěr už tolik nevyšel. Zuska od birdie na jedenáctce již nezaskóroval a na těžké sedmnáctce ztratil, Molinari po skvělé první devítce za -6 na té druhé již neskóroval a na patnáctce ztratil. „Druhá rána na sedmnáctce se mi nevydařila, chip taky nebyl podle představ. Ale jinak to byl pohodový den,“ doplňoval Zuska.

Oba tak hrají naprosto totožně, přesto ani ve finálovém kole na společný flight nedojde. Jiří Zuska si zítra od 11:35 zahraje po boku Hennieho du Plessise z JAR.

Výborné kolo předvedl také Thorbjörn Olesen, bez jediné chyby nasázel osm birdie a je dělený desátý s -12. O dvě rány lépe hraje Will Besseling, na třetí pozici s -15 najdeme Nicolaie Hojgaarda a poslední flight zítra obstarají rekordmani Albatrossu, tedy Matt Wallace a Sämi Välimäki.

Wallace uhrál na obou devítkách po třech birdie, jen na jedenáctce o jeden úder přišel. Välimäki si svých šest zásahů rozvrhl nerovnoměrně, jedinou chybu poté udělal stejně jako Molinari na patnáctce.

Minelu dne a dost možná i turnaje předvedl Pádraig Harrington. Na šestnáctku šel s vědomím, že v celém kole neudělal jedinou chybu a třikrát skóroval. Míček ale po ráně železem skončil daleko vpravo, nalezen nebyl a výsledkem bylo triple-bogey.

Spokojen se svým výsledkem nemůže být ani Polák Adrian Meronk, který triple-bogey zahrál hned na první jamce. Celkem poztrácel pět ran a propadl se na dělené 64. místo.