Vítězem FedEx Cupu se stal Viktor Hovland, ve finále drama nepřipustil

PGA TOUR
Vítězem FedEx Cupu se stal Viktor Hovland, ve finále drama nepřipustil

Norský golfista Viktor Hovland s naprostou lehkostí zvládl i finálové kolo Tour Championsip a po zásluze se stává vítězem FedEx Cupu. Obhájce loňského triumfu Rory McIlroy skončil i přes problémy se zády čtvrtý. 


Viktor Hovland žádné drama ve finále Tour Championship nepřipustil, poprvé v kariéře vyhrál FedEx Cup a získal fantastickou odměnu ve výši osmnácti milionů dolarů. Norský golfista už po šesti jamkách hrál za -4 a jediný, kdo se jej držel, byl Xander Schauffele.

Ten na první devítce upsal dokonce pět ran a po zásazích na jedenáctce a dvanáctce duel mírně zdramatizoval. Hovland totiž od sedmičky do patnáctky nezaskóroval, neproměnil mnoho hratelných puttů a náskok se ztenčil jej na tři rány.

Na čtrnáctce přišel zřejmě rozhodující moment, Hovland famózním puttem zachránil par a tím se uklidnil. Na závěrečných třech jamkách dokázal zahrát birdie a Schauffeleho nakonec zdolal o pět ran.

Ve finále tak v East Lake upsal sedm ran, Schauffele osm. Oba dva ale hráli v neděli bezchybně a všem ostatním ukázali záda. Třetí Wyndham Clark ztratil na Nora jedenáct ran, čtvrtý McIlroy dokonce třináct.

Po zranění zad ale Severní Ir ukázal několik parádních úderů a se čtvrtou pozicí může být po všech peripetiích spokojen. Na finálové kolo naopak bude chtít co nejdříve zapomenout Jon Rahm. Světová trojka sice začala dvěma birdie z úvodních šesti jamek, poté ale Rahm zahrál pět bogey v řadě a nečekanou chybu udělal i na osmnáctce. Jeden z adeptů na titul tak obsadil až dělenou osmnáctou příčku.