Johnson vybral jména pro Ryder Cup. Koepka nechybí, co Thomas?

Ryder Cup
Johnson vybral jména pro Ryder Cup. Koepka nechybí, co Thomas?

Zach Johnson dnes svými šesti výběry uzavřel nominaci Spojených států amerických pro blížící se Ryder Cup. V ní nechybí zástupce LIV Golf Brooks Koepka, hrát budou i Rickie Fowler nebo Justin Thomas. 


Automaticky se díky skvělým výsledkům do Ryder Cupu za americký výběr probojovali Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Brian Harman, Patrick Cantlay, Max Homa a Xander Schauffele.

A dnes kapitán Zach Johnson oznámil, kdo další bude součástí výběrů Spojených států amerických pro Ryder Cup na evropské půdě. Podle očekávání nechybí Jordan Spieth a Rickie Fowler, dostalo se i na zástupce LIV Golf Brookse Koepku, další tři výběry už tak jednoznačné nebyly.

V Římě si nakonec zahrají Collin Morikawa, Sam Burns a také Justin Thomas, který prožil svou nejhorší sezónu v profesionální kariéře. Letos ani jednou nevyhrál, na třech majorech neprošel cutem a poprvé v kariéře si nezahrál play-off FedEx Cupu.

Morikawa nevyhrál více než dva roky, ale na Tour Championship obsadil čtvrtou pozici a velkou roli při jeho nominaci zcela jistě hrála parádní hra železy. Sam Burns vyhrál WGC-Match Play, ve FedEx Cupu dělil deváté místo, přesto spokojen nebyl. Johnson v tomto případě pro změnu vzal v potaz jeho hru putterem a silné spojení se Scottiem Schefflerem.

Nedostalo se naopak na Camerona Younga, který měl slabší průběh sezóny od sedmé příčky na Masters, zklamaní jsou také Lucas Glover a Keegan Bradley. "Doufám, že dostanu šanci zahrát si v tomto týmu. A pokud ne, budu horlivě fandit. V minulých letech bylo pro mě těžké sledovat Ryder Cup, protože jsem ve hře vůbec nebyl. Ale letos, pokud se nedostanu do týmu, to bude jiné. Budu se dívat a táhnout kluky kupředu, jako bych hrál," uvedl po Tour Championship Bradley.