Spilková si kvůli dvěma jamkách odstřelila TOP 5, cutem v Irsku prošla také Kousková

Klára Spilková
Spilková si kvůli dvěma jamkách odstřelila TOP 5, cutem v Irsku prošla také Kousková

Na Irish Open si o víkendu zahrají Klára Davidson Spilková a Sára Kousková. Lépe hraje zatím prvně jmenovaná, která ale mohla být v daleko lepší pozici. Dvěma jamkami si ale odstřelila druhou příčku. 


Klára Davidson Spilková začala po bezchybné úvodní rundě skvěle i v pátek. Na trojce si připsala birdie a na pětiparové šestce dokonce eagle. S -7 se tak posunula do TOP 5 a útočit chtěla rozhodně i výše.

Jenže od osmičky do desítky se vše změnilo. Na čtyřparové osmičce zahrála Spilková triple-bogey a na desítce ztratila další dvě rány. V závěru ale nejlepší česká hráčka své skóre napravila, kolo zachránila v paru a s -4 půjde do třetího kola z dělené devatenácté pozice.

Na první příčku, kde najdeme indickou vítězku Czech Ladies Open Dikshu Dagar, ztrácí šest ran. Cutem po třech neúspěších prošla také Sára Kousková, která druhé kolo po čtyřech birdie i bogey také obešla v paru.

Mimo hru je naopak Kristýna Napoleaová, které se páteční kolo vůbec nepovedlo. Zatímco na úvod šestkrát zaskórovala, ve druhém kole nezapsala jediné birdie a po čtyřech bogey předčasně končí.

Podobně dopadla také Tereza Melecká. Po úvodu v paru sice třikrát zapisovala birdie, ale během kola zahrála také pět bogey a double-bogey na osmnáctce. I 618. hráčka světového žebříčku tak má před víkendem dohráno.