Fitzpatrick se blíží k přímé kvalifikaci na Ryder Cup, ve Švýcarsku jej stíhá také mladší bratr

DP World Tour
Fitzpatrick se blíží k přímé kvalifikaci na Ryder Cup, ve Švýcarsku jej stíhá také mladší bratr

Matt Fitzpatrick pokračuje ve skvělých výkonech a na Omega European Masters nemá daleko k přímé kvalifikaci na Ryder Cup. Ve Švýcarsku vede, kromě Švéda Björka jej stíhá i mladší bratr Alex. 


Matt Fitzpatrick sice zapsal svou první chybu v turnaji, kromě bogey na trojce ale šestkrát zaskóroval a po dvou kolech Omega European Masters vede. Pokud si svou formu udrží až do neděle, pravděpodobně jej nemine přímá nominaci na blížící se Ryder Cup.

Ve skvělých výkonec pokračuje Alexander Björk. Od května má na svém kontě šest umístění v TOP 10, na Albatrossu skončil čtrnáctý a nyní útočí na slavnějšího protihráče. Před Moving day ztrácí jedinou ránu. Dvě rány za Mattem Fitzpatrickem je jeho mladší bratr Alex, jenž včera nechyboval a po pěti birdie je blízko k největšímu úspěchu své dosavadní kariéry.

O tři rány zpět jsou další adepti na Ryder Cup, Adrian Meronk a Ludvig Aberg, cutem prošli také Yannik Paul, Nicolai Hojgaard, Pádraig Harrington, Thorbjörn Olesen či nestárnoucí Miguel Ángel Jiménez.

Díky povedenému pátku postoupili do víkendiu také dva Angličané, kteří bojovali o titul na D+D Real Czech Masters, tedy vítězný Todd Clements a druhý Matt Wallace. 

Cutem na Omega European Masters naopak překvapivě neprošli adepti na divokou kartu pro Ryder Cup Victor Perez a Rasmus Hojgaard, mimo hru jakou také Wil Besseling, Sämi Välimäki, Rafa Cabrera-Bello, Danny Willett či Edoardo Molinari.