Kousková po životním kole dělí v Irsku pátou příčku, Spilková jednadvacátá

Klára Spilková
Kousková po životním kole dělí v Irsku pátou příčku, Spilková jednadvacátá

Sára Kousková zahrála na Irish Open své životní kolo a do neděle půjde z páté pozice se ztrátou pěti ran na čelo. Klára Davidson Spilková upsala tentokrát dvě rány a je dělená jednadvacátá. 


Kousková se po sobotním kole z výsledku samozřejmě radovala. „Po třech turnajích, kdy se mi nepodařilo projít cutem, je to samozřejmě vzpruha. Udělali jsme v pauze s týmem několik změn a jsem ráda, že se mi podařilo to promítnout jak do hry, tak výsledku samotného,“ usmála se Kousková. „Snažíme se nyní být v tréninku více kreativní a připravení na nestandardní situace. Pracovali jsme také samozřejmě na mentální stránce hry, ale nechci, aby to vyznělo jako fráze. Nicméně je jasné, že s pozitivně nastavenou hlavou je vše jednodušší.“

Kousková přinesla do klubovny v sobotu tzv. čistou scorecard, tedy bez jediného bogey. Na druhé straně se vyjímalo šest birdie a eagle. „Caddie mi po poslední jamce řekl, že jsem trefila dnes všechny fairwaye i greeny. Byla jsem celkem překvapená, ale asi to přesně ukazuje, v jaké pohodě jsem dnes hrála. A že jsem neřešila celkový výsledek, ale primárně každou ránu samostatně. Dařilo se nám dělat správná rozhodnutí a pak je zahrát. Putter měl také dnes docela svůj den, takže můžu být spokojená i přes několik neproměněných šancí,“ popsala sobotní kolo Kousková.

„Těším se na to, co přinese zítřek. Budu se snažit hrát stejně uvolněně jako dnes a uvidíme, na co to bude stačit. Každopádně už teď se nemůžu dočkat, protože hřiště od čtvrtka lemují tisíce skvělých fanoušků, kteří z tohoto turnaje dělají jedinečný zážitek,“ dodala na závěr Kousková.

To Klára Davidson Spilková o obhajobu titulu usilovat nebude. Třetí kolo sice začala dobře a po šesti jamkách hrála za -2, ovšem po dvou bogey v řadě na čtrnáctce a patnáctce se leaderboardem mírně propadla.

Díky birdie ze šestnáctky, kde skórovala i v úvodním kole, se posunula na dělenou jednadvacátou příčku a dnes tak bude útočit ze zálohy. V čele Irish Open je nizozemská golfistka Anne Van Dam (-15).