Spilková v Irsku po parádním finále osmá, Kouskové se neděle nevydařila

Klára Spilková
Spilková v Irsku po parádním finále osmá, Kouskové se neděle nevydařila

Klára Davidson Spilková sice na Irish Open titul neobhájila, finálové kolo ale zahrála skvěle a v konečném součtu obsadila osmou pozici. To Sára Kousková na včerejší úžasné kolo nenavázala a propadla se na dělené jednadvacáté místo. 


Klára Davidson Spilková sice finálovou rundu odstartovala bogey a na čtvrté jamce "znehodnotila" birdie na dvojce další chybkou, od té chvíle to ale byla jedna paráda za druhou. Spilková od pětky nasázela sedm birdie, udělala jedinou chybku a s celkovým skóre -11 obsadila parádní osmou příčku.

Lepší výchozí pozici před finále měla Sára Kousková, té ale finále vůbec nevyšlo. Na dvojce přišlo double-bogey a do konce první devítky zahrála 276. hráčka světa ještě další tři bogey.

Lépe nezačala ani na druhé devítce, po bogey na desítce přišlo sice birdie, následovala ale opět chyba. Závěr se nicméně Kouskové vydařil, zahrála tři birdie a posunula se alespoň na dělené jednadvacáté místo.

Z vítězství se po play-off může radovat Dánka Smilla Soenderby, která zahrála naprosto úchvatné finále. Třiadvacetiletá hráčka trefila hned jedenáct birdie, litovat mohla jen bogey na čtrnáctce a společně s duem Anne Van Dam - Lisa Petterson se probojovala do zmíněného play-off.

Hned na první jamce zaznamenala Soenderby eagle a dočkala se svého prvního titulu na okruhu Ladies European Tour.