Fitzpatrick selhal, o Ryder Cup si prvním triumfem hlasitě řekl Aberg

DP World Tour
Fitzpatrick selhal, o Ryder Cup si prvním triumfem hlasitě řekl Aberg

Matt Fitzpatrick si zahraje Ryder Cup, ve finále Omega European Masters ale naprosto selhal a premiérový titul nabídl Ludvigu Abergovi. Ten nepohrdl a hlasitě si řekl o pozvánku mezi evropskou smetánku.


Matt Fitzpatrick měl i po třetím kole Omega European Masters vše ve svých rukou. Po čtrnácti jamkách vedl o dvě rány, za celý den nechyboval a nikdo o jeho titulu zřejmě nepochyboval.

A to nejspíše i vzhledem k tomu, že od patnáctky do osmnáctky měl v předešlých dnech bilanci -5. Jenže v závěru totálně selhal. Udělal tři chyby a propadl se až na třetí místo. Útěchou mu může být alespoň místenka pro Ryder Cup. V žebříčku světových bodů se svým výkonem dostal před Tommyho Fleetwooda a nemusí tak čekat na zítřejší tiskovou konferenci Luka Donalda.

Čekat naopak bude švédský mladík Ludvig Aberg. Ten po čtvrté pozici z Czech Masters poprvé v kariéře na okruhu DP World Tour zvítězil, když oproti Fitzpatrickovi závěr zvládl mistrně.

Od čtrnáctky do sedmnáctky nasázel čtyři birdie a Fitzpatricka nakonec zdolal o dvě rány. Mezi ně se ještě vklínil Abergův krajan Alexander Björk, který má za sebou také povedené období. Od květnového Italian Open získal sedmé umístění v TOP 10.

Kromě Fitzpatricka si místo v Ryder Cupu zajistil také Skot Robert MacIntyre, i když jeho výkon rozhodně nikoho nepřesvědčil. Obě víkendová kola zahrál jen v paru a dělí až 55. příčku. Před něj se dostaly legendy Miguel Ángel Jiménez a Pádraig Harrington, podstatně lépe poté dopadli Jamie Donaldson, Yannik Paul, Adrian Meronk či Nicolai Hojgaard.