Luke Donald zvolil šest kapitánských výběrů pro Ryder Cup

Ryder Cup
Luke Donald zvolil šest kapitánských výběrů pro Ryder Cup

Anglický golfista Luke Donald z pozice kapitána evropského týmu pro blížící se Ryder Cup jmenoval šest svých kapitánských výběrů. Kdo si za necelý měsíc zahraje v Římě proti Spojeným státům americkým?


Jistotu nominace měli Jon Rahm, Viktor Hovland, Rory McIlroy, Robert MacIntyre, Tyrrell Hatton a Matt Fitzpatrick. Ti se do Ryder Cupu dostali na základě zisku bodů v evropském a světovém žebříčku.

Kapitán Luke Donald si dnes vybral zbylou šestku.

První volbou se podle očekávání stal Tommy Fleetwood, který si zahraje třetí Ryder Cup ve své kariéře. Před pěti lety vytvořil s Francescem Molinarim neporazitelný tým, před dvěma lety ale uhrál jen bod.

Za Fleetwoodem následoval rakouský golfista Sepp Straka, který v Římě absolvuje svůj premiérový Ryder Cup. Rodák z Vídně se usídlil na PGA Tour a v červenci na ní podruhé triumfoval, když ovládl John Deere Classic. Zároveň skončil dělený druhý na The Open a sedmé místo vybojoval na PGA Championship.

Nechybí ani Justin Rose, Angličan v únoru po čtyřech letech zvítězil na PGA Tour, konkrétně opanoval turnaj AT&T Pebble Beach Pro-Am. Na Ryder Cupu bude startovat pošesté, zvítězil v něm hned třikrát, v letech 2012, 2014 a 2018.

Čtvrtou volbou se stal Shane Lowry, kterému se v posledních týdnech příliš nedařilo. Na PGA Tour neprošel do play-off FedEx Cupu, na Czech Masters dohrál už po dvou kolech. Premiéru v Ryder Cupu absolvoval před dvěma lety, ovšem pod vedením Pádraiga Harringtona uhrál jen bod. 

Jako předposledního Luke Donald jmenoval Nicolaie Hojgaarda, který si podobně jako MacIntyre či Straka zahraje Ryder Cup poprvé v kariéře. Dvaadvacetiletý Dán vyhrál dva turnaje DP World Tour, na třetí ale čeká již přes rok a půl. Na Czech Masters ale skončil třetí a na Omega European Masters dělený pátý. Formu má tak, zdá se, velmi dobrou.

A na závěr se dočkal i Ludvig Aberg. Švédský golfista ovládl závěr Omega European Masters a vybojoval si účast v Římě. Mimo hru tedy jsou Adrian Meronk, Matt Wallace či Victor Perez.