Jeden z nejlepších turnajů. Moc jsme si ho užila, řekla po dalším skvělém výkonu Davidson Spilková

Klára Spilková
Jeden z nejlepších turnajů. Moc jsme si ho užila, řekla po dalším skvělém výkonu Davidson Spilková

Česká golfistka Klára Davidson Spilková titul v Irsku neobhájila, ale s výsledkem musí být spokojena. Z turnaje KPMG Women’s Irish Open a hřiště Dromoland Castle na západním pobřeží ostrova si odváží samostatné osmé místo a výhru 10 000 eur. Jde o další její letošní umístění v top 10, jímž si navíc upevnila svou dosavadní šestou pozici v celoročním žebříčku Ladies European Tour. 


S výjimkou druhého dne zvládla odehrát všechna kola pod normu hřiště a zapsat 277 ran (68-72-70-67), 11 úderů pod par.

„S turnajem jsem spokojená, ostatně umístění mezi deseti nejlepšími je vždycky super. Jen mne mrzí, že se mi do hry ve druhém kole vloudilo pár chyb. Ale je to, jak to je… To golf někdy přináší, ale za celkový výsledek jsem ráda,“ podělila se o své dojmy z turnaje hráčka.

Česká profesionálka v Irsku předvedla stabilní výkon, kdy se po tři kola dokázala pohybovat v mínusových číslech a bez větších výkonnostních výkyvů. Jen v pátečním kole, kdy hráčkám nepřálo počasí, musela zachraňovat výsledek ze dvou nepovedených jamek. Triple bogey na osmé a double bogey na desáté jamce však dokázala kompenzovat eaglem na šesté a třemi birdie na třetí, dvanácté a patnácté jamce.

„Takový den, jako bylo to druhé kolo, dlouho nepamatuji. Každé kolo je jiné, ale ty dvě chyby na osmé a desáté jamce mě mrzí. Až do osmé jamky nám počasí přálo a měla jsem turnaj dobře rozehraný. Pak ale začalo opravdu hustě pršet a všechny tři jsme měly na osmičce problémy. Já bohužel ztratila míček v lese a musela se vracet na odpaliště. Na desítce se mi pak ještě podařilo trefit vodu, ale asi to tak mělo být. Je to zkušenost a v závěru jsem ještě stačila ztrátu dvou ran vymazat,“ popsala průběh druhého kola Davidson Spilková.

Vedle tlaku na obhajobu titulu a řady mediálních povinností bývá pravidlem, že si loňská vítězka obvykle zahraje vedle největší domácí hvězdy. S tím je spojena i bouřlivá divácká kulisa, navíc v zemi, kde je golf jedním z nejsledovanějších sportů. Davidson Spilková tak měla po dvě úvodní kola – a díky shodnému průběžnému skóre také v sobotu – po svém boku nejlepší irskou hráčku Leonu Maguire.

„Celý týden byl skvělý, i díky divákům, kterých přišlo opravdu hodně. Nebyla to jen Leona [Maguire], ale i největší mladá irská naděje Áine Donegan. Ta dokonce pochází z jen deset minut vzdáleného městečka. Asi největší zájem diváků jsem ale zažila až v sobotu a nebylo vůbec jednoduché se mezi tolika irskými fanoušky na hru koncentrovat. I když se mi nakonec obhajoba nepodařila, byl to jeden z nejlepších turnajů, který jsem si užila a budu na něj dlouho vzpomínat,“ okomentovala první tři kola profesionálka.

Posledním turnajem před měsíční přestávkou bude pro Davidson Spilkovou tříkolový podnik v Nizozemsku. Touto další zastávkou Ladies European Tour je Hilversum a turnaj Big Green Egg Open s finanční dotací 300 000 eur, na kterém se vedle Spilkové objeví také další tři české hráčky – Jana Melichová, Sára Kousková a Tereza Melecká.