Trio českých hráček si v Nizozemsku zahraje ve finále, jedinou neúspěšnou Melecká

Klára Spilková
Trio českých hráček si v Nizozemsku zahraje ve finále, jedinou neúspěšnou Melecká

Po dvou kolech Big Green Egg Open je jasné, že ve finále si zahrají Jana Melichová, Klára Davidson Spilková i Sára Kousková. Pouze Tereze Melecké se v Hilversumsche Golf Clubu nedařilo.


Jako první dohrála druhé kolo Big Green Egg Open Klára Davidson Spilková, a ačkoliv se oproti první rundě zhoršila o tři rány, udržela se v červených číslech. Spilková třikrát zaskórovala, čtyřikrát chybovala a do finále půjde z děleného třiatřicátého místa. 

Ze stejné pozice vystartuje také Sára Kousková. Té se naopak dnes vedlo skvěle, po kole za 75 (+2) zahrála bezchybně, čtyřikrát skórovala a může se těšit na nedělní finále. Nejlepší výchozí pozici bude mít pro zítřek Jana Melichová, která se oproti včerejšku zlepšila o plných osm ran!

Dnes nasázela osm birdie, pouze třikrát ztratila a aktuálně je dělená sedmadvacátá. Druhé kolo nicméně zůstalo v Nizozemsku nedohrané, několika hráčkám chybí kvůli ranní mlze dohrát pár jamek. Mezi nimi je i Švédka Sofie Bringner, která s -8 vede.

Jediný neúspěch si z českých hráček připsala Tereza Melecká, která ve dvou kolech poztrácela dohromady šest ran a zítra bude mít volno. Cut je totiž aktuálně nastaven na +2.