McIlroy zaútočil a před finále ztrácí v Irsku jen dvě rány

DP World Tour
McIlroy zaútočil a před finále ztrácí v Irsku jen dvě rány

Rory McIlroy se oklepal z nepříjemného zranění zad a na Irish Open bude útočit na prvenství. Před finále ztrácí dvě rány na německého golfistu Hurlyho Longa.


Rory McIlroy na Irish Open naposledy triumfoval v roce 2016. Nyní se od něj příliš neočekávalo, vždyť za sebou měl náročně play-off FedEx Cupu doprovozené nepříjemným zraněním zad.

Po dvou kolech to rozhodně na žádný větší úspěch nevypadalo, ale McIlroy dnes zabral a Moving day si ukradl pro sebe. Překvapivě udělal chybu na šestnáctce, kde v pátek zaznamenal dosud jediný eagle ve své skórkartě, kromě ní ale sedmkrát zaskóroval a s -11 půjde do finále ze třetí pozice.

Druhý Jordan Smith zahrál ránu nad par a vedení tak přenechal německému golfistovi Hurlymu Longovi. Třetí rundu sice zahrál jen za -2, přesto se třinácti ranami pod par bude zítra útočit na svůj první titul na DP World Tour.

Tři rány od lídra je dalších šest golfistů, mezi nimi třeba Julien Brun, Ryan Fox či Ross Fisher, rozhodně nesmíme odepsat ani Billyho Horschela, jenž dnes zahrál stejné skóre jako McIlroy, tedy -6. Domácí hvězda Shane Lowry ztrácí pět ran, zítra se tak můžeme dočkat velkých věcí.