Spilková v Nizozemsku patnáctá, Kousková na sobotu nenavázala

Klára Spilková
Spilková v Nizozemsku patnáctá, Kousková na sobotu nenavázala

Klára Davidson Spilková si v Nizozemsku to nejlepší schovala až na závěr a posedmé v letošním roce končí v TOP 20. V červených číslech dohrála také Jana Melichová, to Sáře Kouskové se tentokrát nedařilo. 


Klára Davidson Spilková si to nejlepší nechala na závěr. V průběhu finálového kola se omezila na jedinou chybu, k tomu nasázela šest birdie a se skóre -6 dělí patnáctou příčku. 

„Nakonec jsem s výsledkem spokojená, hlavně s posledním kolem. Je to vždy potěšující, když se vám podaří na posledních třech jamkách skórovat a dokážete se posunout pořadím výrazně nahoru. Zvláště pak před kratší přestávkou na regeneraci a závěrečnou čtvrtinou sezony,“ okomentovala turnaj v Nizozemsku hráčka.

V červených číslech zůstala také Jana Melichová, ve finále prožila rozhodně nejklidnější rundu, když dvakrát skórovala a připsala i stejný počet chyb. -2 nakonec stačí na dělené šestatřicáté místo.

Z českých hráček zahrála dnes jako jediná nad par Sára Kousková. Kvůli tomu se dostala na výsledek even par, který znamená dělené 42. místo. Z prvního vítězství na okruhu Ladies European Tour se raduje Thajka Trichar Cheenglab, jež se každým dnem zlepšovala a dnešní kolo vytáhla až na -5.

Druhou pozici po kole dne za -7 slaví Dánka Nicole Broch Estrup, dělená druhá je spolu s ní Lydia Hall z Walesu.