Kousková touží ve Švýcarsku zopakovat loňský úspěch

Kousková touží ve Švýcarsku zopakovat loňský úspěch

Po úspěšném vystoupení na předchozích dvou kláních v Irsku a Nizozemsku, se česká golfistka Sára Kousková připravuje na třetí turnaj LET v řadě, jenž hostí od pátku do neděle švýcarský Holzhausern. VP Bank Swiss Ladies Open se bude hrát o prizemoney v hodnotě 300.000 euro.


O turnaji v Nizozemsku. Jsem spokojená s tím, jakou hrou v poli jsem se prezentovala. Bohužel na greenech to bylo od pátku do neděle malinko slabší. Nizozemské greeny mi nesedly a bylo pro těžké dostávat míčky do jamky. Vytvořila jsem si spoustu příležitostí, ale bohužel jsem je nedokázala proměnit. Opět se mi povedlo, stejně jako v Irsku, sobotní kolo, kde jsem hrála čtyři rány pod par. Vesměs všechna birdie ale byla vypracovaná a doklepávala jsem je do jamky krátkým puttem.

O hřišti Holzhausern GC. Trochu mi připomíná loňský turnaj LETAS ve švýcarském Lavaux, kde jsem vyhrála. Rozlehlé rovnější greeny, kopcovitý profil, spousta slepých jamek a nakloněné fairwaye. Hřiště po deštích, které nás dnes a zítra čekají, ještě víc změkne, tudíž míče nebudou po fairwayích moc běhat. Na některých jamkách to bude značně ovlivňovat strategii hry. I proto se těším, že si ještě zítra půjdu zahrát a hřiště si co nejvíc ošahám…

O současné formě. Na posledních dvou turnajích jsem vždy jeden den trošku bojovala se svým tělem nebo hlavou. Pokud se mi podaří od toho oprostit a uvolnit se, tak jsem přesvědčená, že mám se současnou hrou možnost bojovat o co nejlepší umístění. Opravdu se na hřišti v cvičných kolech cítím dobře. Ve středu a čtvrtek se budu věnovat zejména krátké hře a puttování. Vzhledem k měnícím se podmínkám, kdy velké teplo vystřídá chladné počasí a déšť, si určitě budu chtít projít ještě několikrát hřiště. Bude důležité vědět, jak se míčky budou na vlhkých fairwayích chovat. Každopádně bych si ráda ve Švýcarsku ráda zavzpomínala na loňské vítězství na Lavaux Ladies Open a přivezla si do Prahy dobrý výsledek. Jaká k tomu vede cesta? Hrát svůj „sobotní“ golf i v pátek a v neděli J

Kousková vstoupí do turnaje z jamky č.10 v pátek v 9:06. V sobotu ji čeká v 13:31 start z jamky č.1. Nedělní finálové kolo je určeno pro nejlepších 60 hráček.