Meronk před zraky Donalda i celého evropského týmu ukazuje svou kvalitu. Lépe je na tom pouze Fitzpatrick

DP World Tour
Meronk před zraky Donalda i celého evropského týmu ukazuje svou kvalitu. Lépe je na tom pouze Fitzpatrick

Opravdu moc si chtěl Adrian Meronk Ryder Cup zahrát. Luke Donald jej ale nenominoval a polský golfista má nyní o motivaci postaráno. Před kapitánem a celým evropským výběrem hraje BMW PGA Championship. A vede si více než dobře. 


Mnozí golfoví experti mají za to, že Luke Donald udělal chybu, když z evropského týmu pro Ryder Cup vynechal Adriana Meronka. A právě polský golfista má nyní extra motivaci, jelikož na BMW PGA Championship hraje před kapitánem i celým evropským týmem.

A vedle těchto hráčů si vede skvěle. Na úvod ve Wentworthu nasázel osm birdie, na jedničce zapsal bogey a na sedmnáctce double-bogey. S -5 se usadil na dělené čtvrté pozici a pokud vezmeme do úvahy jen hráče blížícího se Ryder Cupu, lépe si vede pouze Matt Fitzpatrick, který taktéž trefil osm birdie, ale místo ztráty dvou ran na jedné jamce ztratil na dvou po jedné ráně.

V čele je Dán Marcus Helligkilde, jenž také dvakrát chyboval, ale na obou devítkách zaznamenal po pěti birdie. Z evropského týmu začali výborně také Ludvig Aberg a Tyrrell Hatton (oba -4), pod parem zahráli ve čtvrtek taktéž Tommy Fleetwood, Viktor Hovland a Shane Lowry (všichni -3), Sepp Straka (-2) a Jon Rahm (-1).

Dvě rány pod par má taktéž kapitán Luke Donald, naopak po kole v paru čeká zítra boj o cut trio McIlroy - MacIntyre - Rose. Značně nepovedené kolo má za sebou poslední hráč do Říma Nicolai Hojgaard, který obě devítky zakončil double-bogey a s +4 je až na 123. pozici.