Trio Češek si na Swiss Ladies Open zahraje finálové kolo, nejlépe si zatím vede Kousková

Trio Češek si na Swiss Ladies Open zahraje finálové kolo, nejlépe si zatím vede Kousková

Z pěti českých hráček si finálové kolo na Swiss Ladies Open zahrají hned tři. Nejlépe si vede Sára Kousková, v červených číslech je také Jana Melichová a na první rundu bude chtít v neděli navázat Kristýna Napoleaová. 


Sára Kousková zahrála v Golfparku Holzhäusern dvě téměř totožná kola. Zatímco v pátek připsala tři birdie a dvě bogey, dnes přidala po chybě i zásahu. S -2 tak půjde do finálové rundy z dělené 24. pozice.

V červených číslech hraje také Jana Melichová, která Swiss Ladies Open odstartovala stejně jako Kousková, na úvodní devítce druhého kola zaznamenala osm parů a jedno bogey, na té druhé poté osm parů a jedno birdie. 

Cutem prošla také Kristýna Napoleaová, i když po pátku rozhodně myslela na víc. Dnes se zhoršila o osm ran, zaskórovala sice na tříparové patnátce, kde v pátek naopak chybovala, to byl ale její jediný zásah. Po pěti chybách se propadla až na dělenou 48. pozici a zítra bude chtít zavzpomínat na samotný úvod.

Čelo je od všech českých hráček vzdáleno velmi, vede bezchybná Norka Madelene Stavnar s -12, dvě rány na ni ztrácí Němka Alexandra Forsterling a Francouzka Anne-Charlotte Mora.

Dodejme, že cutem o jedinou ránu neprošla Tereza Melecká a po ztrátě sedmi úderů si v neděli nezahraje ani Tereza Koželuhová.