Aberg útočí na druhý triumf v řadě, stíhat jej ale bude hladový Fleetwood

DP World Tour
Aberg útočí na druhý triumf v řadě, stíhat jej ale bude hladový Fleetwood

Ludvig Aberg po triumfu na Omega European Masters útočí na další primát, tentokrát na BMW PGA Championship. Hlavním soupeřem by mu měl být Tommy Fleetwood, který na evropský titul čeká dlouhých šest let. 


Ludvig Aberg se před Ryder Cupem rozjel vskutku neuvěřitelně. Na Czech Masters byl dělený čtvrtý, ve Švýcarsku už poprvé na DP World Tour triumfoval a ihned může navázat dalším titulem, tentokrát na BMW PGA Championship.

Vedení udržel i po Moving day, když nasázel dalších pět birdie, přidal i eagle a jedinou chybku udělal na čtyřparové třináctce. Do finále půjde s náskokem dvou ran na Skota Connora Symea a také na domácího Tommyho Fleetwooda. 

Ten má sice už šest titulů z DP World Tour, převážně ale triumfoval mimo evropskou půdu. Před devíti lety se radoval ve Skotsku, jeho poslední titul z Evropy se datuje do roku 2017, kdy ovládl HNA Open de France.

Tři rány od Aberga jsou Ryan Fox a domácí Aaron Rai a Callum Shinkwin, vynikající Moving day má za sebou také Jon Rahm, jenž upsal šest ran a zítra rozhodně bude útočit. V elitní desítce jsou také Tyrrell Hatton a Sepp Straka, o další úder zpět najdeme Billyho Horschela, který byl blízko esu na tříparové dvojce. 

Zabral také Rory McIlroy, po kole za -5 (67 ran) je ale deset ran od švédského spoluhráče pro Ryder Cup a tak na titul tentokrát útočit nebude.