Stricker se po šestém titulu zapsal do historie PGA Tour Champions

Stricker se po šestém titulu zapsal do historie PGA Tour Champions

Steve Stricker v neděli opanoval Sanford Invitational a v letošní sezóně získal už svůj šestý triumf. Zároveň se zapsal do historie PGA Tour Champions, neboť v jednom ročníku nikdo nevydělal více. 


V nedělním finále zazářil K.J. Choi, ale závěrečné a jediné bogey dne jej stálo play-off. Choi sice upsal pět ran, ale na Strickera nakonec právě o ránu nestačil. Jeden z rozhodujících okamžiků se udál na pětiparové dvanáctce.

Stricker ztrácel v té chvíli dvě rány, ovšem zahrát dokázal druhý eagle v turnaji. Na patnáctce se dostal do bunkeru, z boje o par ale přišlo nečekané birdie. Skórovat dokázal i následně, když využil další pětipar. Po netrefené fairwayi si přihrál až třetí ranou, na greenu byl ale neomylný.

Po chybě Choie na osmnáctce dostal také prostor chybovat, závěrečné birdie mu tak vadit nemuselo. "Byla to bitva. Pokud se snažíte vyhrát, je to v neděli vždycky bitva. Ale stojí to za to. Závěr už jsem nějak dokulhal. Věděl jsem, že mám k dobru pár ran, se kterými mohu počítat," uvedl Stricker po šestém titulu v letošní sezóně. 

V Minnehaha Country Clubu triumfoval již potřetí a podruhé v řadě. A díky tomuto triumfu se zapsal do historie PGA Tour Champions. V letošním ročníku Charles Schwab Cupu si vydělal 3 956 127 dolarů, což před ním nikdo jiný nedokázal.

Mohou za to především tři vyhrané majory, Stricker ovládl Regions Tradition, KitchenAid Senior PGA Championship a Kaulig Companies Championship. Dodejme, že druhý hráč v pořadí Bernhard Langer letos na prize money vyinkasoval "jen" 1 890 422 dolarů.