Ve Francii nejlépe zahájil Kim, MacIntyre pouze v paru

DP World Tour
Ve Francii nejlépe zahájil Kim, MacIntyre pouze v paru

Týden před Ryder Cupem se hraje v rámci DP World Tour Open de France. Nejlépe do něj vstoupil Jihokorejec Tom Kim, jediný zástupce evropského týmu pro střetnutí proti Spojeným státům americkým Robert MacIntyre začal jen v paru. 


Tom Kim na úvod Open de France ani jednou nechyboval a po první devítce za -1 nasázel následně šest birdie během sedmi jamek. Hned za jednadvacetiletou jihokorejskou hvězdou se nachází Španěl Alfredo García-Heredía, Angličané Richard Mansell a Mathew Southgate a také Švéd Joakim Lagergren, kterému chybí dohrát ještě závěrečná jamka.

Pět ran upsal v první rundě Rasmus Hojgaard, který se po domácím triumfu trochu hledá. Od Made in HimmerLand neskončil ani jednou v TOP 25, odehrál přitom už šest turnajů. Jeho nejlepším výsledkem je dělená 39. pozice z Albatrossu.

Dvě rány v průběhu čtvrtečního kola odepsala další z hvězd turnaje, Billy Horschel. Stejně jsou na tom také Thorbjorn Olesen či Marcel Siem.

Po BMW PGA Championship startovní pole prořídlo, generálku na Ryder Cup absolvuje z hráčů Evropy pouze Robert MacIntyre. A na cut na hřišti Le Golf National bude potřebovat výrazné zlepšení. Po čtyřech birdie a čtyřech bogey zahrál pouze v paru.