Fantastický úspěch. Siakala si na Swiss Challenge při své premiéře zahraje i o víkendu

Fantastický úspěch. Siakala si na Swiss Challenge při své premiéře zahraje i o víkendu

Po vítězství na Slovak Open dostal Marek Siakala nečekanou příležitost a vůbec poprvé odcestoval na turnaj v rámci Challenge Tour. A hned při své premiéře prošel na Swiss Challenge cutem!


Marek Siakala před dvěma týdny ovládl Penati Slovak Open, když až na sedmé jamce play-off přetlačil Ondřeje Liesera. Díky tomu si profesionál z Ropice zajistil pozvánku na svůj první turnaj Challenge Tour.

Odcestoval tak do Francie na hranici se Švýcarskem na Swiss Challenge a hned při své první účasti prošel cutem! Na hřišti Golf Saint Apollinaire zahrál v prvním kole jen ránu nad par a udržel si šanci na víkend.

Ve druhé rundě se ale Siakala utrhl. Nasázel šest birdie, mrzet jej ale mohla chyba na závěrečné osmnáctce. Kvůli ní mohl být chvíli na pochybách, cutem ale nakonec přesně na ránu prošel.

To další čeští golfisté takové štěstí neměli. Filip Mrůzek zahrál v pátek čtyři birdie, které by mu na cut stačily. Jenže po bogey na trojce a osmičce se s turnajem musel rozloučit.

Nečekaně poté skončil Jiří Zuska, jenž v prvním kole odepsal dokonce čtyři údery, ale v pátek se mu nezadařilo. Definitivní konec přišel po double-bogey ze sedmnáctky, kde chyboval i ve čtvrtek.

Šimon Zach ztratil šanci na víkend už ve čtvrtek, kdy poztrácel hned devět ran. V pátek hřiště ve francouzské vesničce Folgensbourg obešel v paru, což mu na pokračování nestačilo.