Siakala prožil hrozivý úvod, vede kvarteto v čele se Surim

Siakala prožil hrozivý úvod, vede kvarteto v čele se Surim

Marek Siakala prožil děsivý úvod třetího kola Swiss Challenge a kvůli němu se propadl až na poslední příčku. S -12 vede kvarteto, které táhne Američan Julian Suri. 


Marek Siakala prožil hrozivý úvod do třetího kola Swiss Challenge. Na úvodních šesti jamkách nezahrál jediné birdie, ale ani jediný par. Na prvních třech jamkách ztratil po ráně, následně ale přišlo double-bogey následované dokonce triple-bogey.

Vše zakončil Siakala bogey na šestce. Celkem tak český hráč poztrácel devět ran a propadl se na poslední příčku. Od té chvíle hrál Siakala už bez chyby, na sedmnáctce zapsal alespoň jedno birdie a se skóre +5 půjde do finále z 61. příčky.

V čele turnaje se nachází kvarteto hráčů. K dánské dvojici Andersen - Neergaard-Petersen se připojili také Němec Velten Meyer a Američan Julian Suri, který by po druhém místě z Open de Portugal konečně rád zvítězil. Na prvenství totiž čeká už více než šest let.

Nesmírně zajímavé kolo poté odehrál Ital Matteo Manassero, jenž letos na Challenge Tour vyhrál už dvakrát. Manassero ve třetím kole zahrál jen šest parů. K šesti zásahům přidal i eagle, šest ran ale také v průběhu Moving day poztrácel. S -10 je každopádně ve hře o další primát.