Na Challenge Tour poprvé v kariéře slaví Blomme, Siakala po dalším špatném kole poslední

Na Challenge Tour poprvé v kariéře slaví Blomme, Siakala po dalším špatném kole poslední

Švéd Adam Blomme zahrál parádní finálové kolo Swiss Challenge a po zvládnutém play-off proti svému krajanovi slaví první titul na okruhu Challenge Tour. To Marek Siakala bude chtít na víkendová kola zapomenout, cut ale rozhodně může brát za obrovský úspěch. 


Marek Siakala dozajista prožil životní týden, když na Challenge Tour prošel cutem. Na víkend ale bude chtít pravděpodobně zapomenout, neboť po kole za 80 ran přišlo to finálové za 81.

Siakala sice třikrát zaskóroval, ovšem třikrát zahrál double-bogey a na dalších šesti jamkách ztratil ránu. S celkovým součtem +14 obsadil poslední 61. pozici, devět ran od předposledního Benjamina Heberta.

Z prvního vítězství na okruhu se raduje Švéd Adam Blomme, který ve finále zahrál osm birdie a jen dvě bogey. Sklonit se před ním museli Američan Julian Suri a také jeho krajan Jesper Svensson, jenž odehrál neděli dokonce o ránu lépe a propracoval se až do play-off. 

V něm se rozhodlo hned na osmnáctce. Evidentně oba nervózní nezahráli přesně, ale zatímco Blomme ztratil jen ránu, Svensson si po double-bogey bude muset na druhý titul z Challenge Tour počkat.