Koepka se na Ryder Cup naladil až čtyřiadvacátým místem ze Chicaga, MacIntyre ve Francii ani neprošel cutem

Koepka se na Ryder Cup naladil až čtyřiadvacátým místem ze Chicaga, MacIntyre ve Francii ani neprošel cutem

Jen dva hráči nominováni pro blížící se Ryder Cup hráli v minulém týdnu soutěžní golf. Brooks Koepka v Chicagu na turnaji LIV Golf příliš nepřesvědčil, Robert MacIntyre ale ve Francii dopadl ještě hůře.


Zatímco dvaadvacet hráčů odpočívalo, případně se připravovalo na další velkou bitvu, Robert MacIntyre na jedné a Brooks Koepka na té druhé absolvovali jen týden před startem Ryder Cupu ostrý start.

A u obou hráčů to žádná sláva nebyla. Skot Robert MacIntyre, který po D+D Real Czech Masters nijak nezářil, na Open de France dokonce neprošel ani cutem. Něco podobného se mu přitom stalo v létě jen jednou, konkrétně na ISPS Handa World Invitational, kde mu scházela rána.

Ve Francii byl od cutu vzdálen výrazněji, potřeboval totiž šest ran. Aktuálně 55. hráč světa sice dokázal hned sedmkrát skórovat, chyb ale bylo příliš. Kromě devíti bogey ztratil na dvou jamkách po dvou úderech a na Ryder Cup se tak ideálně rozhodně nenaladil.

Podobně, i když o něco lépe, dopadl také Brooks Koepka na americké straně. Ten nevynechal další podnik LIV Golf v Chicagu, ovšem na svého bývalého rivala a současného kamaráda Brysona DeChambeaua ztratil osm ran.

Za tři kola upsal vítěz PGA Championship pět ran, a ačkoliv se každým dnem zhoršoval, chyb udělal jen pět. Mnoho šancí na birdie ovšem na greenech neproměnil a s děleným čtyřiadvacátým místem spokojen nebude.