Koepka před Ryder Cupem o absenci ostatních hvězd LIV Golf: Měli hrát lépe

Ryder Cup
Koepka před Ryder Cupem o absenci ostatních hvězd LIV Golf: Měli hrát lépe

Jako jediný účastník LIV Golf si zahraje Ryder Cup. Brooks Koepka po skvělých výsledcích na majorech scházet nebude, to Bryson DeChambeau či Dustin Johnson schází. A jen stěží svou absenci koušou. 


Z LIV Golf se do výběru Ryder Cupu obou týmů dostal jen Američan Brooks Koepka. Na evropské straně schází Ian Poulter či Sergio García, na té americké se nedostalo na Brysona DeChambeaua či Dustina Johnsona.

A pro ně má Koepka jedinou zprávu: "Měli hrát lépe, to je jednoduchá a okamžitá odpověď."

Svou neúčast ale právě zmínění dva američtí hráči koušou jen velice těžko. "Myslím, že existuje spousta hráčů, o kterých si myslím, že je měl Zach vybrat. Nejsme v ničem jiní, stále hrajeme o tituly a bojujeme," uvedl nedávno DeChambeau s tím, že osobně se cítí dotčen.

Dustin Johnson si oproti tomu myslí, že by v Římě startoval, pokud by zůstal na PGA Tour. Uznal ale také, že v rámci bodovacích turnajů nepředvedl dostatečně dobrý výkon. To Koepka byl ve zcela jiné pozici.

Ovládl PGA Championship, na Masters dělil druhé místo a na U.S. Open končil dělený sedmnáctý. "Já rozhodnutí nedělal. Každý měl možnost se na Ryder Cup dostat. Měl jsem stejnou příležitost jako každý jiný hráč LIV Golf a já jsem tady," řekl Koepka na tiskové konferenci.

Zároveň přiznal, že na boj s Evropou po svém přesunu k Saúdům příliš nemyslel. "Měl jsem na mysli spoustu jiných věc. Ale následně motivace dorazila a já jsem se chtěl stát automatickým výběrem," podotkl Koepka s tím, že od zítřka rozhodně nebude reprezentovat LIV Golf, nýbrž Spojené státy americké.

"Cítím se, že reprezentuji USA. To je to, co mám na kšiltu. Je to velká událost a já už se nemohu dočkat," dodal.