Famózní start Evropy! Ve foursomech neprohrávala ani vteřinu

Ryder Cup
Famózní start Evropy! Ve foursomech neprohrávala ani vteřinu

Úvod z říše snů! Tým Evropy vede po úvodních foursomech 4:0 a naprostou parádou je také fakt, že výběr Luka Donalda neprohrával v ani jednom duelu na jedinou vteřinu. 


Naprostá paráda pro Evropu na úvod Ryder Cupu 2023. Tým Luka Donalda v úvodních foursomech naprosto vyřídil Spojené státy americké a ujímá se vedení 4:0. Ještě větší senzací je fakt, že Evropané v žádném utkání neprohrávali ani na jedinou vteřinu.

Tyrrell Hatton s Jonem Rahmem si proti dvojici Scheffler - Burns vytvořili náskok dvou už během pěti úvodních jamek. A po perfektně zvládnutém čtyřparu jedenáct a pětiparu dvanáct rozhodli o svém poměrně jasném vítězství. Duel došel na patnáctku, kde evropská dvojice zvítězila 4&3.

O pár chvil později skončil i souboj Viktora Hovlanda s Ludvigem Abergem proti dvojici Max Homa - Brian Harman. Evropané zvítězili na úvodních dvou jamkách i díky úžasnému chipu z greenu norského vítěze FedEx Cupu.

Američané ihned reagovali a po čtyřech jamkách bylo srovnáno. Jenže na pětce a šestce se znovu radovali Evropané a od té chvíle už v souboji dominovali.

Dramatické příliš nebylo ani střetnutí Shanea Lowryho a Seppa Straky proti Rickiemu Fowlerovi a Collinu Morikawovi. Od trojky do devítky získali hned pět jamek a ačkoliv Fowler s Morikawou v závěru boj dramatizovali, na osmnáctku se již nešlo.

Potvrzení evropské dominance přinesli Tommy Fleetwood a Rory McIlroy, kteří uspěli proti velmi nebezpečnému sehranému duu Xander Schauffele - Patrick Cantlay. Ani tento duel nedospěl na osmnáctou jamku hřiště Marco Simone Golf & Country Club. Definitivní stvrzení přinesla úchvatná rána McIlroye z týčka sedmnáctky a pohodlný putt Fleetwooda.