Hovland s Abergem přepsali historii. Evropa po další sérii vede už o sedm

Ryder Cup
Hovland s Abergem přepsali historii. Evropa po další sérii vede už o sedm

Evropané pokračují v naprosto senzační jízdě a po další sérii foursomů vedou už o sedm! Do historie se zapsala severská dvojice Viktor Hovland - Ludvig Aberg, která americké hráče nepustila ani na dvanáctku. 


Rory McIlroy plnohodnotně nahradil Francesca Molinariho a i po třetí session je stoprocentní. Společně s Tommym Fleetwoodem ovládli úvodní tři jamky nad trápícím se duem Spieth - Thomas a náskok nepustili. Opět tak na osmnáctku nemuseli a po výhře 2&1 získali další bod pro Evropu.

Naprosto neuvěřitelným způsobem ovládli svůj zápas Viktor Hovland a Ludvig Aberg. Ti jedním míčem za jedenáct jamek zahráli pět ran pod par, jenže Scottie Scheffler a Brooks Koepka zapsali +8 a bez jediného birdie skončili už po jedenácti jamkách.

Ve foursomu tak severská dvojice přepsala historii Ryder Cupu, neboť dosud žádný zápas neskončil tak brzo.

Z amerického výběru můžeme jednoznačně vyzdvihnout skvěle puttujícího Maxe Homu a vítěze The Open Briana Harmana. Do konce první devítky byl jejich souboj se Seppem Strakou a Shanem Lowrym vyrovnaný, ale úvod druhé devítky Američanům vyšel. Po dvou birdie a jednom eaglu rozhodli o svém vítězství a také o prvním plném bodu pro USA.

Jenže to byl také jediný úspěch Spojených států amerických. Perfektně do posledního foursomu vstoupili Jon Rahm a Tyrrell Hatton a po osmi jamkách vedli o tři. Patrick Cantlay a Xander Schauffele sice duel parádně zdramatizovali a po třech vyhraných jamkách v řadě srovnali, v závěru ale opět svou genialitu ukázal Rahm a díky dvěma birdie se na osmnáctku taktéž nemuselo.

Po třetím hracím bloku tak vede Evropa 9,5:2,5 a má nakročeno k dalšímu vítězství na své půdě.