Jde do tuhého! McIlroy se obořil na LaCavu, před autem se pustil i do kedíka Thomase

Ryder Cup
Jde do tuhého! McIlroy se obořil na LaCavu, před autem se pustil i do kedíka Thomase

Rory McIlroy čtvrtý bod v řadě nevybojoval a velice nelibě nesl to, co se v posledním fourballu odehrálo na osmnácté jamce. Nejprve se slovně obořil na Joea LaCavu, před odjezdem na hotel si peprná slova vyměnil i s kedíkem Justina Thomase.


Proměněný putt Patricka Cantlaye spustil bouřlivou oslavu celého amerického týmu. Jenže v tu chvíli se na putt, který by znamenal remízu, připravoval Rory McIlroy. Jeho kedík Harry Diamond se obořil na Joea LaCavu, který slavil až příliš dlouho a navíc stál v puttu severoirského hráče. 

LaCava ale Diamondovi posměšně a odmítavě zamával, což vedlo k reakci jak McIlroye, tak třeba i Shanea Lowryho. "Byl jsem zaneprázdněn vypouštěním všech emocí, které se během toho dne nahromadily. Takže jsem to neviděl úplně dobře," reagoval na tiskové konferenci Patrick Cantlay.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Golf Digest (@golfdigest)

"Všichni chceme vyhrát, ale chceme to udělat správným způsobem. Podle toho, co mi Rory řekl, požádal Joea, aby šel mimo dráhu puttu. Trvalo mu to dlouho, takže to bylo nepříjemné a nevidím se, že se Rory rozčílil," řekl pro změnu kapitán evropského týmu Luke Donald.

Po střetnutí se nicméně zdálo, že všechny emoce jsou u konce. LaCava přispěchal za McIlroyem a ten jej následně několikrát poplácal po zádech. Kapitán amerického týmu Zach Johnson poté řekl, že se vše mezi touto dvojicí vyřešilo.

Jenže místo uklidnění přišel další moment, který emoce rozvířil. Rory McIlroy se svou manželkou nasedali do auta, když v tom začal křičet na kedíka Justina Thomase Jima “Bonese” Mackaye.

"To se nemůže stát. To se nemůže stát! Je to ostuda," křičel McIlroy a podle jeho agenta narážel na situaci z osmnácté jamky. Kromě toho ovšem použil i dvě peprnější slova.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený GOLF.com // GOLF Magazine (@golf_com)

McIlroye následně odvedl Lowry, který si poté ještě vyměnil několik slov s Mackayem. Před finálovými singly je tu tedy další dávka emocí. A zítra se máme rozhodně na co těšit.