Thompson si jako sedmá žena v historii zahraje na PGA Tour

PGA TOUR
Thompson si jako sedmá žena v historii zahraje na PGA Tour

Jako sedmá žena v historii si Lexi Thompson zahraje na PGA Tour. Od organizátorů dostala sponzorskou pozvánku a v příštím týdnu ji čeká Shriners Children's Open.


Lexi Thompson je majitelkou jedenácti triumfů z LPGA Tour, je také vítězkou majoru, ale poslední triumf si připsala před více než čtyřmi lety. Aktuálně je v pořadí Race to CME Globe až na 114. místě a po nepovedeném ročníku jí hrozí ztráta karty.

Letos se Thompson zúčastnila dvanácti turnajů, ale pouze jednou skončila v elitní desítce. Záblesk lepší hry přišel na Solheim Cupu, kde pro Američanky získala tři body. A nyní přichází pro rodačku z Coral Springs další výrazné povzbuzení.

Jako sedmá hráčka v historii si totiž zahraje na PGA Tour. Stane se tak v příštím týdnu na Shriners Children’s Open v Las Vegas, od organizátora turnaje totiž obdržela sponzorskou pozvánku.

Osmadvacetiletá hráčka se tak připojí k Annice Sorenstam, Michelle Wie West či Brittany Lincicome, které se na PGA Tour taktéž objevily. Právě posledně jmenovaná si turnaj PGA Tour zahrála jako poslední, konkrétně v roce 2018 na Barbasol Championsip.

"Doufám, že má schopnost hrát v příštím týdnu s muži vysílá skvělou zprávu mladým ženám. Můžete si jít za svým snem bez ohledu na to, jak těžké to je," uvedla Thompson v prohlášení pro ESPN.

Ze sedmi hráček každopádně pouze jediná dokázala projít na PGA Tour cutem. A je to už hodně vousatá záležitost. V roce 1945 se to dvakrát ze tří turnajů povedlo všestranné sportovkyni Babe Zaharias.

Ta je mimochodem olympijskou vítězkou v běhu na 80 metrů a také v hodu oštěpem, stříbro získala ve skoku do výšky a úspěšná byla i v basketbalu či baseballu.