Kousková startuje v Hong Kongu, ráda by navázala na úspěch z Francie

Kousková startuje v Hong Kongu, ráda by navázala na úspěch z Francie

Po úspěšném vstupu do závěrečné fáze sezóny chce česká golfistka Sára Kousková navázat na své výsledky a přivézt z asijské části tour důležité body do celoročního žebříčku Order of Merit. Již v pátek startuje turnaj Aramco Series v Hong Kongu, který se bude opět hrát jak v týmech, tak jednotlivě, celkem o 1 mil. USD.


O 18. místě na Lacoste Ladies Open de France minulý týden. Celkově u mě převládají pozitivní pocity, i když jsem po prvním dnu určitě chtěla být na konci turnaje výše. Bohužel se mi ale druhé kolo moc nedařilo trefovat míče tam, kam bych chtěla a byl z toho propad. V posledním kole se mi celkově hra vrátila tam, kde bych ji dlouhodobě chtěla mít, ale bohužel se mi nepovedlo proměnit více puttů, které by znamenaly lepší konečný výsledek. Do Hong Kongu ale odjíždím pozitivně naladěná a motivovaná.

O Rose Zhang. Poprvé jsem nebyla vzhledem k nabitému startovnímu poli kapitánkou a mám samozřejmě radost, že si mě Rose vybrala do týmu. Známe se z university, kde jsme se relativně často potkávaly. Hrály jsme spolu naposledy loni ve flightu na Augusta National Womens Amateur a moc jsme si to na hřišti užily. Věřím, že se nám všem, společně s Martou Sanz Bario a amatérem, povede zahrát co nejlépe inidividuálně i týmově.

O hřišti a konkurenci v Hong Kongu. Vypadá moc zajímavě. Skórovací pětipary jsou kompenzované složitými tříparovými jamkami. Tradičně se v Asii hraje na Bermudě, která je na místním hřišti relativně dost drsná a s výrazným grainem. K tomu se přidává velké teplo a vlhko, takže nápor na organismus i po této stránce. Samozřejmě se těším opět na srovnání s konkurencí z asijskými hráčkami z LPGA, které budou zastoupeny na turnaji ve velké míře.

O Aramco Series. Jsou to pro mne vždy zajímavé turnaje, okořeněné týmovou soutěží. Týmový element hraje roli a většinou dokáže vytvořit skvělou atmosféru ve flightu. Pro nás je ale samozřejmě důležitá zejména individuální část, kde se sbírají body do Order of Merit. Výsledek týmové soutěže je vždy trochu loterie – dost záleží na amatérovi, kterého do týmu dostanete.

O pořadí v Order of Merit (aktuálně 65.místo). Cílem pro nás zůstává umístění v nejlepší sedmdesátce, která zaručuje plnou kartu na příští sezónu. Celou sezónu se mé postavení v žebříčku vyvíjelo dobře, nicméně prázdniny, kdy jsem díky své nováčkovské kartě nemohla na vysoce hodnocených turnajích hrát, pořadím trochu zamávaly. Jsem ráda, že se nám od Irish Open daří sbírat důležité body, protože to vypadá, že to na konci sezóny bude ohromně vyrovnané. Je to samozřejmě pro mě v premiérové sezóně něco nového, ale určitě se tím nikdo v týmu necítíme svázaní.