Spilková vstoupí do závěrečné fáze sezony v Hongkongu

Klára Spilková
Spilková vstoupí do závěrečné fáze sezony v Hongkongu

Českou profesionálku Kláru Davidson Spilkovou čeká závěrečná fáze letošní sezony. Tu odstartuje jako kapitánka jednoho z týmů minisérie Aramco v Hongkongu. Tak jako tři předchozí podniky série, i tento čtvrtý z celkových pěti se hraje o velmi zajímavou finanční prémii jednoho milionu dolarů. Ta se rozdělí mezi nejlepší hráčky ze soutěže jednotlivců a týmů složených ze tří profesionálek a jednoho amatérského hráče.


I přes to, že na turnaji chybí loňská vítězka a světová čtyřka Nelly Korda, má turnaj velmi kvalitní obsazení. Největší hvězdou týmové soutěže bude dozajista světová jednička a aktuální vítězka Women’s British Open, Lilia Vu, což je Američanka s vietnamskými rodiči. Na pozvánku se ve startovním poli objeví i současná světová trojka, Jihokorejka Jin-Young Ko.

„Týden odpočinku bez golfu, týden u Jaderského moře a týden pilné přípravy mi prospěly a cítím se na závěr sezony odpočinutá a dobře připravená. I když jsem již v blízkosti Hongkongu kdysi hrála, je pro mě hřiště nové a musím přiznat, že je nejen hodně staré, ale i nádherné. Angličané ho zde vybudovali snad někdy na konci devatenáctého století, každou jamku pojmenovali a všechny se mi moc líbí. Zatím jsem jich stihla odehrát jen deset, ale ještě mě čeká pro-am, tak snad budu mít šanci všechny zdejší jamky s příběhem dostatečně poznat a na tradiční malé greeny si zvyknout,“ vzkázala již z Hongkongu hráčka.

Nejen hřiště bude pro Davidson Spilkovou novinkou. Letos poprvé se na turnaji bude muset obejít bez svého stálého caddieho a manžela Seana.

„Je to pravda, Sean musel zůstat v Praze a tentokrát se mnou neletěl. Spolehnout se tak budu muset na někoho z místních kedíků. O to větší to bude výzva, ale i tak už se na týmovou soutěž těším. Přiletěla jsem až v pondělí a stále trochu bojuju jak s hřištěm, tak s vysokými teplotami nad 35 stupňů, snad 100% vlhkostí a časovým posunem, ale to se do pátku srovná,“ popsala své rozpoložení golfistka.

Po delší době se ve startovním poli objeví společně celá pětice českých elitních hráček. Vedle Davidson Spilkové to budou i Kristýna Napoleaová, Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká.

„To, že už delší dobu nejsem na turnajích sama, ale kolikrát se nás ve startovním poli sejde z Česka dokonce pět, je moc fajn. I když jsme každá jiná, je mezi námi velmi dobrá energie a dobře se doplňujeme a podporujeme,“ má radost ze silného českého zastoupení na turnaji profesionálka.

Davidson Spilková ještě do konce roku na Ladies European Tour odehraje tři turnaje. Vedle dvou podniků vložené minisérie Aramco v Hongkongu a Rijádu to bude také finálový turnaj Andalucía Costa del Sol Open de España ve španělské Marbelle. Sezonu by tam měla zakončit s minimálně dvaceti odehranými turnaji za letošní rok.

Turnaj Aramco Team Series se odehraje na hřišti golfového klubu Hong Kong od pátku 6. do neděle 8. října. Klára Davidson Spilková do něj odstartuje po boku Němky Leonie Harm a Finky Noory Komulainen.