Cafourek po šíleném úvodu dotáhl skóre alespoň k paru, do finále půjde z páté desítky

Cafourek po šíleném úvodu dotáhl skóre alespoň k paru, do finále půjde z páté desítky

Jan Cafourek nenastartoval Moving day na Challenge Tour zrovna nejlépe a po třech jamkách hrál za +5! Z nepovedeného startu se ale oklepal, vrátil se na své skóre po druhém kole a dělí 47. příčku. 


Jan Cafourek na Hopps Open de Provence rozhodně toužil posunout své skóre dále. Po dvou rundách za 70 (-2) ale třetí kolo nezačal vůbec dobře. Na jedničce zahrál par, poté ale přišlo nepříjemné quadruple-bogey na tříparové dvojce.

Následovala další ztráta jedné rány a Cafourek se tak propadl až na +1. Jeden úder si vzal ihned zpět a na osmičce a devítce upsal další tři údery! Na druhé devítce začal chybkou na dvanáctce, následoval ale opět povedený závěr.

Jediný český zástupce v turnaji stejně jako v prvním kole zaskóroval na dvou posledních jamkách a udržel se tak v rámci třetího kola v paru. Výsledek -4 mu před finále stačí na dělené 46. místo.

V čele je se skóre -16 Ital Francesco Laporta, který by mohl zapsat svůj druhý letošní triumf. Jen úder ztrácí domácí Felix Mory a Španěl Lucas Vacarisas, jenž dnes nasázel deset birdie.