Alfred Dunhill Links Championship bude pouze na tři kola, v neděli dostaly volno i ženy

Alfred Dunhill Links Championship bude pouze na tři kola, v neděli dostaly volno i ženy

Průtrž mračen a nekonečné kaluže. Výsledkem toho tak je zkrácení Alfred Dunhill Links Championship na tři kola. Jen dvě kola poté odehrály dámy na Aramco Team Series Hong Kong. 


Finále v Hong Kongu se nehrálo, neboť přišlo varování blížícího se tajfunu. České hráčky tak do třetího kola Aramco Team Series nevstoupily a skončily na místech, kde setrvaly po sobotní rundě.

Klára Davidson Spilková skončila dělená jednadvacátá, Sára Kousková a Tereza Melecká osmatřicáté a Jana Melichová dvaapadesátá. V neděli se hrálo pouze play-off, jelikož Číňanka Xi Yu Lin a Jihokorejka Jin-Young Ko dělily první příčku.

Z vítězství se nakonec raduje prvně jmenovaná, která nepříjemné podmínky ustála v pla-off lépe.

Nepříznivé počasí silně komplikuje také turnaj DP World Tour Alfred Dunhill Links Championship. Před sobotním třetím kolem přišla dešťová smršť, která nedovolila hráčům nastoupit dokonce ani v neděli.

Včera organizátoři turnaje rozhodli o dohrávce v pondělí, to ale počítali se čtyřmi koly. V pondělí by se skutečně dohrávat mělo, končit se ale bude už po třech kolech. Dodejme, že v čele se aktuálně nachází Matt Fitzpatrick, jenž je o ránu před španělsko-skotskou dvojicí Elvira - Forrest.