Fitzpatrick podle očekávání ovládl zkrácené Alfred Dunhill Links Championship

DP World Tour
Fitzpatrick podle očekávání ovládl zkrácené Alfred Dunhill Links Championship

Devátý titul na okruhu DP World Tour získal Matt Fitzpatrick, když zvládl dohrávku už tak zkráceného turnaje Alfred Dunhill Links Championship. Na svou korunovaci si ale netradičně musel poměrně dlouho počkat. 


Matt Fitzpatrick zvládl pondělní dohrávku skvěle, na obou devítkách zapsal po čtyřech birdie a jediném bogey a se skóre -19 neměl konkurenci. Na předání titulu ale musel netradičně čekat poměrně dlouho.

Ve finálovém kole hrají lídři vždy v úplném závěru, třetí kolo Alfred Dunhill Links Championship ale v tomto ohledu bylo jiné. Fitzpatrick startoval v 10:06, poslední flight ale na hřiště vyrazil až o půl dvanácté.

Devátý triumf ovšem Fitzpatrickovi nikdo nevyfoukl. Skvěle hrál například obhájce trofeje Ryan Fox, v pondělí nasázel sedm birdie a v celém turnaji si připsal pouhé dvě chyby. Nakonec dělí druhé místo společně s anglickým duem Southgate - Armitage.

Především pro druhého jmenovaného jde o skvělý počin. Jeho nejlepším výsledkem v posledních měsících bylo dělené páté místo z Qatar Masters, které ale přišlo už v březnu loňského roku.

Do TOP 10 se vešli také Sebastian Söderberg, Sämi Välimäki, Matt Wallace, Matthieu Pavon či asistent úspěšného kapitána Luka Donalda Nicolas Colsaerts. Zkušený Belgičan se také téměř vyvaroval chyb, dnes hrál bezchybně a v celém průběhu musel jen třikrát zapisovat bogey.