Vítězem druhého ročníku LIV Golf se stal Gooch, přišel si na neuvěřitelnou sumu

LIV GOLF
Vítězem druhého ročníku LIV Golf se stal Gooch, přišel si na neuvěřitelnou sumu

Poslední turnajové vítězství v roce 2023 přenechal po boji v play-off Brooksi Koepkovi, triumf v celkovém pořadí LIV Golf 2023 si ale Talor Gooch ujít nenechal. 


V Saúdské Arábii odehráli parádní závěrečný turnaj Mito Pereira, Dustin Johnson či Sergio García, o titul si to ale rozdali ti nejlepší - třetí muž aktuálního pořadí LIV Golf Brooks Koepka a lídr Talor Gooch.

Podruhé v ročníku a celkově potřetí se nakonec radoval prvně jmenovaný, vítězem celkového pořadí se ale podle očekávání stal Talor Gooch. Ten v sezoně triumfoval hned třikrát a právě díky tomu je po Dustinu Johnsonovi druhým vítězem LIV Golf.

V sezoně zbývá odehrát turnaj týmů, který se v tomto týdnu uskuteční v Miami. Na konta hráčů tak pár milionů dolarů ještě dorazí. I tak už ale Talor Gooch mnohonásobně překonal své dosavadní výdělky z PGA Tour.

Za 124 turnajů na PGA Tour si americký golfista vydělal 9,7 milionu dolarů, což rozhodně není špatné. Na LIV Golf si ale jen v letošní sezoně, která činila třináct turnajů, přišel na neuvěřitelných 33,1 milionu dolarů! A to stále není konečná suma.

Dodat můžeme jen to, že vítěz úvodního ročníku LIV Golf Dustin Johnson získal v loňském roce přesně 35 637 767 dolarů. Pokud by Goochův tým RangeGoats GC v Miami vyhrál (aktuálně je na čtvrté pozici), získal by 1,4 milionu dolarů plus podíl z týmového vítězství. Teoreticky se tak ještě může před Johnsona dostat.