Životní páté místo pro Kouskovou. Melichová uzavírá druhou desítku

Životní páté místo pro Kouskovou. Melichová uzavírá druhou desítku

Sára Kousková vysekla v Indii parádní finálové kolo a s celkovým výsledkem -6 dělí parádní páté místo. Neztratila se ani Jana Melichová, s děleným dvacátým místem ale vzhledem k finálové rundě spokojena nebude. 


Premiérové vítězství na elitním evropském okruhu si připsala Němka Aline Krauter která zakončila turnaj s celkovým skóre 15 úderů pod par. O pět ran porazila druhou Švédku Saru Kjellker. Třetí skončila o další dva údery zpět domácí favoritka Diksha Dagar.

Sára Kousková ve finále odehrála parádní part, nasázel osm birdie, chybovala jen jednou a posunula se až na senzační dělené páté místo. „Vše začalo povedenou jedničkou, kde jsem si přihrála na birdie do méně než jednoho metru. To se ve finálovém kole opakovalo ještě čtyřikrát, což byla věc nevídaná, zvlášť když budu brát v potaz, že se nám v neděli nepodařilo skórovat ani jednou na pětiparových jamkách. Primárně fungovala hra wedgemi, z čehož mám velkou radost. Po dvou prvních dnech jsme šli ještě každý den pilovat právě tuhle část hry, protože jsme věděli, že nám může na tomto hřišti ohromně pomoci," hodnotila závěrečné kolo Kousková.

S pátým místem může být jednoznačně spokojena, díky tomuto výsledku si totiž prakticky zajistila plnou kartu pro následující ročník Ladies European Tour. 

„Jsem ohromně šťastná. Prakticky celou sezónu jsme čekali na úspěšné finálové kolo a v Indii se to konečně podařilo. Byli jsme několikrát blízko, ale až tady se nám podařilo formu přetavit ve skvělý výsledek. S ohledem na celou sezónu je to ohromně cenné, protože nám tento výsledek prakticky zajistil plnou hrací kartu na následující rok. A to byl cíl číslo jedna pro finálovou část sezóny," dodala Kousková.

Vidět byla i druhá česká zástupkyně, která v Indii prošla cutem, Jana Melichová. Finálové kolo se jí ale příliš nepovedlo. Po birdie ze trojky to přitom vypadalo skvěle, jenže na osmičce přišla o tři rány a další tři ztratila na druhé devítce.

Výsledek +3 tak na hřišti DLF Golf and Country Club stačil na dělené 20. místo.