Spietha s Thomasem odmítl, do United by ale McIlroy zainvestoval okamžitě

Spietha s Thomasem odmítl, do United by ale McIlroy zainvestoval okamžitě

Rory McIlroy se v předchozích dnech stal akcionářem stáje Alpine F1, nabídku Justina Thomase a Jordana Spietha na částečné vlastnictví fotbalového klubu Leeds United ale odmítl. Místo toho by si rád pořídil akcie Manchesteru United. 


V posledních týdnech a měsících si více než kdy jindy slavní sportovci pořizují akcie nejrůznějších klubů. Jako poslední něco takového učinili bývalý záložník Manchesteru United Juan Mata, boxer Anthony Joshua, jeden z lídrů Liverpoolu Trent Alexander-Arnold a také Rory McIlroy, kteří svými finančními prostředky vstoupili do stáje Alpine F1.

"Vlastnictví sportovních týmů se dříve omezovalo na soukromý kapitál a dovolit si to mohli lidé, kteří měli spoustu peněž. Nyní jsou ale sportovní hvězdy důvtipnější a používají peníze správným způsobem," řekl McIlroy krátce poté, co konsorcium Otro Capital investovalo do Alpine 173 milionů liber.

Sám McIlroy měl už jednu možnost, kterou mu nabídli Američané Justin Thomas a Jordan Spieth, kteří si koupili podíl ve fotbalovém Leedsu United. Něco takového ale severoirský golfista nemohl přijmout, neboť v jeho srdci je jiný tým - Manchester United.

"Byl bych rád, kdybych mohl vlastnit i jen mizivé procento klubu, kterému jsem v dětství fandil. Když Jim Ratcliffe získá 25 procent, já bych byl spokojen i s jednou tisícinou. Pokud se mi taková příležitost někdy naskytne, určitě po tom skočím. Ale zatím se mi na stole nic takového neobjevilo," přiznal McIlroy, jenž je velmi spokojen s tím, jak to bude v United od nového roku fungovat.

"Sir Jim má skvělé výsledky a každý, kdo podporuje Rudé ďábly, by měl být z této informace nadšený. Já jako fanoušek určitě nadšený jsem," dodal McIlroy.