Spilková s Napoleaovou v Rijádu končí, týmový triumf pro Kouskovou

Spilková s Napoleaovou v Rijádu končí, týmový triumf pro Kouskovou

Sára Kousková zahrála na Aramco Team Series Riyadh další solidní kolo a do finálové rundy půjde z dělené osmnácté pozice. To Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová mají překvapivě dohráno. 


Klára Davidson Spilková se v Saúdské Arábii omezila na tři birdie a čtyři bogey, s výsledkem +1 se ale cutem neprotáhla. O dvě rány lépe zahrála Kristýna Napoleaová, v Rijádu se ale skóruje natolik, že ani skóre -1 nestačilo.

Jana Melichová po skvostném úvodu tentokrát dvě rány ztratila a pět ran pod par jí prozatím stačí na dělené 39. místo. Nejlépe z českých hráček si tak jednoznačně vede Sára Kousková.

Ta v dnešní druhé rundě zaskórovala šestkrát, ovšem hned ve třech případech odešla s bogey. Do finále půjde se skóre -8 z dělené osmnácté přičky a na hřiště Riyadh Golf Club vstoupí v 7 hodin a 20 minut našeho času.

Kousková nicméně již nyní může být s turnajem spokojená, neboť ve společnosti Carloty Cigandy jednoznačně ovládla týmovou soutěž. Španělská hráčka hraje naprosto famózně, v turnaji ještě neudělala chybu, přesto na čelo ztrácí propastných šest ran.

Turnaji totiž naprosto dominuje Američanka Alisson Lee, která v obou kolech nasázela jedenáct birdie a zítra bude usilovat o přepsání historie.